Sriubai reikės:
300 ml ekologiško pieno (2,5 % rieb.);
100 g ekologiškų bulvių;
100 g ekologiškų morkų;
70 g miežinių kruopų;
50 g ekologiškų ropinių svogūnų;
40 ml ekologiško aliejaus;
20 g ekologiško sviesto (82 % rieb.);
420 ml vandens;
žiupsnelio druskos.
Gamybos eiga
- Miežines kruopas perplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir perplauti kelis kartus su šaltu vandeniu.
- Morkas nuplauti, nuskusti, pakartotinai nuplauti ir supjaustyti kubeliais.Svogūnus nulupti, nuplauti ir susmulkinti.
- Įkaitinti puodą su aliejumi, suberti supjaustytas morkas, susmulkintus svogūnus ir apkepinti. Į kepintas daržoves sudėti bulves.
- Pilti verdantį vandenį, dėti kruopas, berti druskos ir virti 30‒35 min.
- Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos sudėti sviestą ir supilti pieną, išmaišyti.
Komentarų: