Sriubai reikės:
70 g miežinių kruopų;
100 g ekologiškų bulvių;
96 g ekologiškų morkų;
50 g ekologiškų ropinių svogūnų;
40 ml ekologiško aliejaus;
šiek tiek prieskonių mišinio (be maisto priedų, druskos, cukraus);
šiek tiek ekologiškos ciberžolės;
740 ml vandens;
žiupsnelio druskos.
Gaminimo eiga
- Miežines kruopas perplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir perplauti kelis kartus su šaltu vandeniu.
- Morkas nuplauti, nuskusti, pakartotinai nuplauti ir supjaustyti kubeliais.
- Svogūnus nulupti, nuplauti ir susmulkinti.
- Įkaitinti puodą su aliejumi, suberti supjaustytas morkas, susmulkintus svogūnus ir apkepinti. Į kepintas daržoves sudėti bulves.
- Pilti verdantį vandenį, dėti kruopas, berti druskos ir virti 30‒35 min.
Komentarų: