Ramintos receptas: Miežinių kruopyčių sriuba su morkomis ir bulvėmis

Kategorija
Populiariausi, Sriubos
Žymos:
lengvai paruošiama, Miežinių kruopyčių sriuba, patiekalai skirti šeimos mitybai, Raminta Bogušienė, sriuba su daržovėmis, sveika mityba, Sveikatai palankus


Sriubai reikės:

70 g miežinių kruopų;

100 g  ekologiškų bulvių;

96 g ekologiškų morkų;

50 g ekologiškų ropinių svogūnų;

40 ml ekologiško aliejaus;

šiek tiek prieskonių mišinio (be maisto priedų, druskos, cukraus);

šiek tiek ekologiškos ciberžolės;

740 ml vandens;

žiupsnelio druskos.

 

Gaminimo eiga

  1. Miežines kruopas perplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir perplauti kelis kartus su šaltu vandeniu.
  2. Morkas nuplauti, nuskusti, pakartotinai nuplauti ir supjaustyti kubeliais.
  3. Svogūnus nulupti, nuplauti ir susmulkinti.
  4. Įkaitinti puodą su aliejumi, suberti supjaustytas morkas, susmulkintus svogūnus ir apkepinti. Į kepintas daržoves sudėti bulves.
  5. Pilti verdantį vandenį, dėti kruopas, berti druskos ir virti 30‒35 min.
Komentarų:

Įrašyti komentarą