Ramintos receptas: Orkaitėje kepta traški žuvis

Kategorija
Populiariausi, Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
daug baltymų, lengvai paruošiama, maistingi pietūs, Raminta Bogušienė, sveika mityba, Sveikatai palankus, Traški žuvis


Traškiai žuviai reikės:

1,2 kg šaldytos liesos žuvies (menkės, lydekos ir t. t.) file;

210 g ekologiškų traškių kukurūzų dribsnių;

5 vnt. ekologiškų kiaušinių;

5 g česnako granulių;

žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;

šiek tiek kario prieskonių.

 

Gaminimo eiga

  1. Šaldytą žuvies filė atitirpinti šaldytuve. Žuvį nuplauti po tekančiu vėsiu vandeniu Kiaušinius nuplauti.
  2. Žuvį supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais. Gabaliukus tolygiai apibarstyti druska, prieskoniais, česnakų granulėmis ir palikti marinuotis apie 15-20 min.
  3. Kukurūzų dribsnius smulkiai sumalti, kiaušinius įmušti į indą ir išplakti.
  4. Žuvies gabaliukus pamirkyti kiaušinių plakinyje, tada apvolioti sumaltuose kukurūzų dribsniuose ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Jei norima traškesnės ir storesnės plutelės, reikia dar kartą pamirkyti kiaušinių plakinyje ir apvolioti sumaltuose dribsniuose.
  5. Kepti įkaitintoje konvekcinėje krosnyje, įjungus kaitinimą iš viršaus ir iš apačios, 180 °C temperatūroje apie 20–25 min., kol gaminio viduje bus pasiekta ne mažesnė kaip 75 °C temperatūra.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x