Persikai – labai populiarus, skanus ir sultingas vaisius. Persikai pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir turi daug vitaminų, mineralų, antioksidantų. Varškės apkepas su persikais puikiai tik savaitgalio pusryčiams arba vakarienei. Kuo daugiau persikų, tuo bus tik skaniau.
Apkepui reikės:
400 g varškės 9 proc. riebumo;
4 vnt. ekologiškų kiaušinių;
250 g grietinėlės 30 proc. riebumo;
160 g graikiško jogurto;
100 g ekologiškų kukurūzų kruopų polenta;
50 g neraf. cukraus;
Žiupsnelio druskos;
Ekologiškos ciberžolės;
Persikų.
Gaminimo eiga
- Išplakame kiaušinius, dedame varškę, grietinėlę, jogurtą, kukurūzų kruopas, cukrų, prieskonius, susmulkiname ir dedame persikus, viską gerai išmaišome ir dedame į kepimo indą. Ant viršaus išdėliojame stambiau supjaustytus persikus.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, išklojame kepimo skardą kepimo popieriumi, arba naudojame silikoninę formą ir kepame apie 40 min.
- Tiekiame su graikišku jogurtu, persikų tyre, šviežiomis uogomis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!