Ramintos receptas: Persikinis varškės apkepas

Persikai – labai populiarus, skanus ir sultingas vaisius. Persikai pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir turi daug vitaminų, mineralų, antioksidantų. Varškės apkepas su persikais puikiai tik savaitgalio pusryčiams arba vakarienei. Kuo daugiau persikų, tuo bus tik skaniau.

Apkepui reikės:

400 g varškės 9 proc. riebumo;
4 vnt. ekologiškų kiaušinių;
250 g grietinėlės 30 proc. riebumo;

160 g graikiško jogurto;

100 g ekologiškų kukurūzų kruopų polenta;
50 g neraf. cukraus;
Žiupsnelio druskos;

Ekologiškos ciberžolės;
Persikų.

Gaminimo eiga

  1. Išplakame kiaušinius, dedame varškę, grietinėlę, jogurtą, kukurūzų kruopas, cukrų, prieskonius, susmulkiname ir dedame persikus, viską gerai išmaišome ir dedame į kepimo indą. Ant viršaus išdėliojame stambiau supjaustytus persikus.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, išklojame kepimo skardą kepimo popieriumi, arba naudojame silikoninę formą ir kepame apie 40 min.
  3. Tiekiame su graikišku jogurtu, persikų tyre, šviežiomis uogomis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x