Čeburėkų įdarui reikės:
400 g smulkintos vištienos krūtinėlės filė;
100 g cukinijos;
70 g morkos;
1 vnt. kiaušinio;
35 g svogūnų;
20 g šviežių petražolių;
šiek tiek ciberžolės;
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų.
Čeburėkams reikės:
360 g drėgnos varškės (9 proc.);
230 g kvietinių miltų (550 r.);
2 vnt. kiaušinių;
žiupsnelio druskos;
šiek tiek kepimo miltelių;
50 g kvietinių miltų (550 r.)| apvoliojimui;
šiek tiek ypač tyro alyvuogių aliejaus| apipurškimui.
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę susmulkiname arba naudojame smulkintą mėsą, įmušame kiaušinį, dedame smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas, cukiniją, smulkintas petražoles, prieskonius, gerai išminkome masę ir atidedame į šalį.
- Varškę sutriname iki vienalytės masės ir sumaišome su kiaušiniais.
- Kvietinius miltus sumaišome su druska bei kepimo milteliais.
- Sujungiame šias dvi šlapiąją ir sausąją mases tarpusavyje.
- Iškočiojame paruoštą masę, jei reikia pavoliojame papildomai miltuose ir su gilia lėkšte išspaudžiame apskritimus. Ant jų dedame įdarą, užlenkiame ir gerai paspaudę šakute visus kraštus, sujungiame.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, į kepimo skardą tiesiame kepimo popierių, apipurškiame aliejumi, sudedame čeburekus ir galiausiai juos apipurškiame aliejumi. Kepame apie 30-35 min. su funkcija viršus-apačia, kol gražiai apskrus.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!