Čeburėkų įdarui reikės:

400 g smulkintos vištienos krūtinėlės filė;

100 g cukinijos;

70 g morkos;

1 vnt. kiaušinio;

35 g svogūnų;

20 g šviežių petražolių;

šiek tiek ciberžolės;

žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų.

 

Čeburėkams reikės:

360 g drėgnos varškės (9 proc.);

230 g kvietinių miltų (550 r.);

2 vnt. kiaušinių;

žiupsnelio druskos;

šiek tiek kepimo miltelių;

50 g kvietinių miltų (550 r.)| apvoliojimui;

šiek tiek ypač tyro alyvuogių aliejaus| apipurškimui.

 

Gaminimo eiga

  1. Vištienos krūtinėlę susmulkiname arba naudojame smulkintą mėsą, įmušame kiaušinį, dedame smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas, cukiniją, smulkintas petražoles, prieskonius, gerai išminkome masę ir atidedame į šalį.
  2. Varškę sutriname iki vienalytės masės ir sumaišome su kiaušiniais.
  3. Kvietinius miltus sumaišome su druska bei kepimo milteliais.
  4. Sujungiame šias dvi šlapiąją ir sausąją mases tarpusavyje.
  5. Iškočiojame paruoštą masę, jei reikia pavoliojame papildomai miltuose ir su gilia lėkšte išspaudžiame apskritimus. Ant jų dedame įdarą, užlenkiame ir gerai paspaudę šakute visus kraštus, sujungiame.
  6. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, į kepimo skardą tiesiame kepimo popierių, apipurškiame aliejumi, sudedame čeburekus ir galiausiai juos apipurškiame aliejumi. Kepame apie 30-35 min. su funkcija viršus-apačia, kol gražiai apskrus.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x