Doradą galima kepti orkaitėje ant kepimo popieriaus, folijoje ar stikliniame inde. Ji labai greitai paruošiama, tinka pietums ar vakarienei. Gali būti kepama ir grilyje.
Doradai paruošti reikės:
1 vnt. dorados;
0,5 vnt. ekologiškos citrinos;
šlakelio nerafinuoto agavų sirupo;
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų, šviežių arba džiovintų krapų;
sezoninių šviežių daržovių (svogūnų laiškų, gražgarsčių, pomidorų, agurkų, špinatų);
ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
- Žuvį apibarstome druska, pipirais, įspaudžiame citrinos sulčių, apšlakstome agavų sirupu ir nustatę grilio funkciją kepame orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje, apie 20–35 min., priklausomai nuo žuvies dydžio. Pateikimui naudojame sezonines daržoves ir apšlakstome viską ypač tyru alyvuogių aliejumi.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!