Ingredientai:
5 kiaušiniai
Apie 200 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių arba obuolių acto
1 arbatinis šaukštelis garstyčių
Šlakelis vandens
Druskos
Gaminimo eiga
- Visus ingredientus, išskyrus aliejų, sudėkite į aukštą ir siaurą indą, kuris tiktų naudojant rankinį blenderį.
- Įdėkite rankinį blenderį į indą taip, kad jis liestų dugną. Pradėkite maišyti ingredientus mažu greičiu.
- Palaipsniui, lėtai pilkite aliejų į indą. Tęskite blenderiavimą, kol mišinys pradės tirštėti ir tapti kreminės konsistencijos.
- Kai visas aliejus bus supiltas ir majonezas taps vientisas, sustokite. Paragaukite ir, jei reikia, papildykite druska arba citrinos sultimis.
- Perpilkite majonezą į švarų stiklinį indelį ir laikykite šaldytuve iki savaitės.
- Galite pridėti smulkiai tarkuoto česnako, kad gautumėte česnakinį majonezą. Pridėkite smulkintų šviežių žolelių, pvz., petražolių, baziliko ar krapų, kad praturtintumėte skonį.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!