Ingredientai:

5 kiaušiniai

Apie 200 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus

1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių arba obuolių acto

1 arbatinis šaukštelis garstyčių

Šlakelis vandens

Druskos

Gaminimo eiga

  1. Visus ingredientus, išskyrus aliejų, sudėkite į aukštą ir siaurą indą, kuris tiktų naudojant rankinį blenderį.
  2. Įdėkite rankinį blenderį į indą taip, kad jis liestų dugną. Pradėkite maišyti ingredientus mažu greičiu.
  3. Palaipsniui, lėtai pilkite aliejų į indą. Tęskite blenderiavimą, kol mišinys pradės tirštėti ir tapti kreminės konsistencijos.
  4. Kai visas aliejus bus supiltas ir majonezas taps vientisas, sustokite. Paragaukite ir, jei reikia, papildykite druska arba citrinos sultimis.
  5. Perpilkite majonezą į švarų stiklinį indelį ir laikykite šaldytuve iki savaitės.
  6. Galite pridėti smulkiai tarkuoto česnako, kad gautumėte česnakinį majonezą. Pridėkite smulkintų šviežių žolelių, pvz., petražolių, baziliko ar krapų, kad praturtintumėte skonį.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x