Ingredientai:
1 nedidelis mango
½ didelio avokado
150 g vyšninių pomidorų
½ raudonojo svogūno
Saujelės šviežios kalendros
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. balzamiko acto
1 a.š. agavų sirupo
Druska ir pipirai pagal skonį
Truputis citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
1. Mango nulupti ir supjaustyti mažais kubeliais. Avokadą perpjauti per pusę, supjaustyti mažais kubeliais ir išimti su šaukštu. Vyšninius pomidorus nuplauti ir perpjauti į ketvirčius arba mažais gabalėliais. Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Kalendrą nuplauti ir smulkiai supjaustyti.
2. Į dubenį su daržovėmis supilti alyvuogių aliejų, balzamiko actą ir agavų sirupą. Pridėti druskos ir pipirų pagal skonį. Pridėti citrinos sulčių ir gerai išmaišyti, kad viskas susijungtų.
3. Salsą galima patiekti iš karto arba leisti jai pastovėti šaldytuve apie 15-30 minučių, kad skoniai susijungtų. Puikiai tinka kaip užkandis su tortilijos traškučiais ar kaip garnyras prie vištienos ar žuvies.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.
Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.