Ramintos receptas: Cezario salotos


Salotoms reikės:

300 g vištienos krūtinėlės;

1 vnt. romaninių salotų lapų pundelio;

4 vnt. duonos/ batono;

30 g kietojo sūrio;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

šiek tiek prieskonių vištienos marinavimui;

žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų.

Padažui reikės:

220 g majonezo;

40 g kietojo sūrio;

3 v.š. vandens;

2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių;

1 a.š. dižono garstyčių;

1a.š. vorčesterio padažo;

1 vnt. česnako skiltelės;

0,5 a.š. j.pipirų.

 

Gaminimo eiga

  1. Vištienos file prieskoniuojame druska, pipirais, vištienos prieskoniais ir dedame į įkaitintą 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepame folijoje apie 20 – 30 min.,
  2. Pasigaminame padažą. Visus reikalingus ingredientus dedame į indą ir sutriname elektriniu prietaisu iki tirštos padažo konsistencijos.
  3. Nuplautus salotos lapus susmulkiname, sūrį supjaustome gabaliukais ar sutarkuojame, duoną šiek tiek paskrudinti, kad įgautų traškumą.
  4. Salotas išmaišome su padažu, dedame ant viršaus vištieną, skrebučius.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x