Salotoms reikės:
300 g vištienos krūtinėlės;
1 vnt. romaninių salotų lapų pundelio;
4 vnt. duonos/ batono;
30 g kietojo sūrio;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
šiek tiek prieskonių vištienos marinavimui;
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų.
Padažui reikės:
220 g majonezo;
40 g kietojo sūrio;
3 v.š. vandens;
2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių;
1 a.š. dižono garstyčių;
1a.š. vorčesterio padažo;
1 vnt. česnako skiltelės;
0,5 a.š. j.pipirų.
Gaminimo eiga
- Vištienos file prieskoniuojame druska, pipirais, vištienos prieskoniais ir dedame į įkaitintą 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepame folijoje apie 20 – 30 min.,
- Pasigaminame padažą. Visus reikalingus ingredientus dedame į indą ir sutriname elektriniu prietaisu iki tirštos padažo konsistencijos.
- Nuplautus salotos lapus susmulkiname, sūrį supjaustome gabaliukais ar sutarkuojame, duoną šiek tiek paskrudinti, kad įgautų traškumą.
- Salotas išmaišome su padažu, dedame ant viršaus vištieną, skrebučius.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!