Ramintos receptas: Morkų pyragas su maskarponės kremu

Kategorija
Desertai, Šventiniai patiekalai
Žymos:
desertai sveikiau, Morkų pyragas, Morkų pyragas su maskarponės kremu, Raminta Bogušienė, sveika mityba, Sveikatai palankus


Pyragui reikės:

400 g morkų;

5 vnt. kiaušinių;

300 ml. neraf. rapsų aliejaus;

270 g Spelta miltų;

250 g neraf. cukraus;

125 g razinų;

1 vnt. apelsino žievelės;

šiek tiek cinamono;

žiupsnelio druskos;

1 a.š. kepimo miltelių;

muskato riešuto.

 

Maskarponės kremui reikės:

250 g maskarponės kremo (80 proc.);

200 ml ekologiškos grietinėlės (30 proc.)

25 g ekologiško agavų sirupo;

šiek tiek vanilės ekstrakto.

 

Gaminimo eiga

  1. Morkas nuplauname, nuskutame ir smulkiai sutarkuojame.
  2. Nuplautus kiaušinius įmušame į indą ir gerai išplakame su cukrumi bei druska.
  3. Į kiaušinių plakinį supilame aliejų, sudedame tarkuotas morkas ir išmaišome.
  4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, razinomis, tarkuota apelsino žievele, smulkintu muskato riešutu.
  5. Sausąją ir šlapiąją mases gerai išmaišome iki vienalytės masės.
  6. Dedame paruoštą masę į kepimo formą ir kepame 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., su vėjelio funkcija.
  7. Ruošiame kremą: maskarponės kremą elektriniu prietaisu sumaišome su grietinėle, agavų sirupu ir vanile.
  8. Kremą tolygiai tepame ant atvėsusio pyrago ir tiekiame.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

3 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x