Pyragui reikės:
400 g morkų;
5 vnt. kiaušinių;
300 ml. neraf. rapsų aliejaus;
270 g Spelta miltų;
250 g neraf. cukraus;
125 g razinų;
1 vnt. apelsino žievelės;
šiek tiek cinamono;
žiupsnelio druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
muskato riešuto.
Maskarponės kremui reikės:
250 g maskarponės kremo (80 proc.);
200 ml ekologiškos grietinėlės (30 proc.)
25 g ekologiško agavų sirupo;
šiek tiek vanilės ekstrakto.
Gaminimo eiga
- Morkas nuplauname, nuskutame ir smulkiai sutarkuojame.
- Nuplautus kiaušinius įmušame į indą ir gerai išplakame su cukrumi bei druska.
- Į kiaušinių plakinį supilame aliejų, sudedame tarkuotas morkas ir išmaišome.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, razinomis, tarkuota apelsino žievele, smulkintu muskato riešutu.
- Sausąją ir šlapiąją mases gerai išmaišome iki vienalytės masės.
- Dedame paruoštą masę į kepimo formą ir kepame 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., su vėjelio funkcija.
- Ruošiame kremą: maskarponės kremą elektriniu prietaisu sumaišome su grietinėle, agavų sirupu ir vanile.
- Kremą tolygiai tepame ant atvėsusio pyrago ir tiekiame.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!