Ramintos receptas: Morkų ir graikiškų riešutų pyragas

Kategorija
Desertai
Žymos:
Morkos, morkos ir riešutai, Morkų pyragas, Pyragas, Raminta Bogušienė, riešutų pyragas, sveika mityba, sveikas desertas, Sveikatai palankus


Pyragui reikės:

1 stiklinės (su kaupu) viso grūdo Spelta miltų;

200 g sviesto;

3 vnt. kiaušinių;

150 g graikiškų riešutų;

3 vnt. didelių morkų;

5 v.š. neraf. cukraus;

cinamono;

šiek tiek kepimo miltelių;

žiupsnelio druskos.

Gaminimo eiga

  1. Sviestą išlydome garų vonelėje, kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų.
  2. Baltymus išplakame ir į juos plakant įdedame šiek tiek druskos.
  3. Cinamoną išmaišome su miltais bei kepimo milteliais.
  4. Kiaušinių trynius išmaišome su nerafinuotu cukrumi.
  5. Nuplautas ir nuskustas morkas sutarkuojame su tarka smulkiais šiaudeliais.
  6. Dedame atvėsintą išlydytą sviestą, kiaušinio trynius, tarkuotas morkas, miltų masę ir viską išmaišome.
  7. Pabaigoje dedame išplaktus baltymus ir pasmulkintus graikiškus riešutus. Viską dar kartą lengvai permaišome ir dedame į kepimui skirtą indą, o tuomet į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40-50 min.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x