Valgant salotas, kartais norisi išraiškingesnio skonio, o kad jį suteikti – užtenka pasiruošti gardų padažą. Jį galite tiekti ir prie žuvies ar mėsos patiekalų, taip turėsite sotesnius pietus. Taip pat puikiai tinka šios salotos su keptu tunu.
Be glitimo; mažiau druskos; daug daržovių; vegetariškas, veganiškas; be pieno; greitai paruošiamas.
Jums reikės:
- 1 vnt. ekologiškos morkos;
- 0,5 vnt. nedidelės ekologiškos cukinijos;
- 3 vnt. ekologiškų agurkų.
- 90 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- 30 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių;
- 50 ml mangų tyrės (turėtų būti sudaryta iš 97 proc. mangų ir 3 proc. cukraus) – taip pat gali būti klevų arba agavų sirupas;
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
- 1 a.š. ekologiškų dižono garstyčių.
Gaminimo eiga:
- Morkas, cukinijas ir agurkus su skustuku išpjauname. Taip gausis ilgos, plonos lakštinės juostelių formos daržovės.
- Ruošiame padažą: gerai suplakame citrinos sultis su aliejumi, ir tada dedame mangų tyrę, prieskonius, garstyčias, pilame sirupą.
- Paruoštas salotas gardiname padažu. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!