Ramintos receptas: Morkų, cukinijų, agurkų salotos su mangų padažu

Kategorija
Salotos
Žymos:
Cukinijos, Daržovės, Mangai, Morkos, Salotos

Valgant salotas, kartais norisi išraiškingesnio skonio, o kad jį suteikti – užtenka pasiruošti gardų padažą. Jį galite tiekti ir prie žuvies ar mėsos patiekalų, taip turėsite sotesnius pietus. Taip pat puikiai tinka šios salotos su keptu tunu. Be glitimo; mažiau druskos; daug daržovių; vegetariškas, veganiškas; be pieno; greitai paruošiamas.

Jums reikės:
  • 1 vnt. ekologiškos morkos;
  • 0,5 vnt. nedidelės ekologiškos cukinijos;
  • 3 vnt. ekologiškų agurkų.
  • 90 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 30 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 50 ml mangų tyrės (turėtų būti sudaryta iš 97 proc. mangų ir 3 proc. cukraus) – taip pat gali būti klevų arba agavų sirupas;
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. ekologiškų dižono garstyčių.
Gaminimo eiga:
  • Morkas, cukinijas ir agurkus su skustuku išpjauname. Taip gausis ilgos, plonos lakštinės juostelių formos daržovės.
  • Ruošiame padažą: gerai suplakame citrinos sultis su aliejumi, ir tada dedame mangų tyrę, prieskonius, garstyčias, pilame sirupą.
  • Paruoštas salotas gardiname padažu. Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x