Ramintos receptas: Moliūgų ir varškės apkepas

Kategorija
Sveika vakarienė
Žymos:
Apkepas, apkepas su moliūgais, daug baltymų, maistinga vakarienė, Moliūgai, rudens maistas, ruduo, Sveika vakarienė, Sveikatai palankus, Varškės apkepas

Jei atsibodo kiekvieną savaitgalį gaminti vis tą patį varškės apkepą, tai rekomenduojame pabandyti kepti įdedant moliūgo tyrę. Galite net nustebti, kokia puiki skonio savybė išsiskirs bevalgant!

Apkepui reikės:

250 g  varškės;
290 g  moliūgų tyrės (arba galima tiesiog išsivirti moliūgą garuose ir sutrinti);
2 vnt.  kiaušinių;
50 ml agavų sirupo;
60 g  sviesto;
5 v.š. kukurūzų kruopų (polenta);
šiek tiek muskato riešuto;
šiek tiek cinamono;
šiek tiek ciberžolės;

obuolienės| pateikimui.

 

Gaminimo eiga

  1. Moliūgą supjaustome gabaliukais ir išverdame apie 10-15 min. garuose arba vandenyje, tik vandenį prieš trinant nupilti. Sutriname iki vienalytės masės.
  2. Sviestą ištirpiname ir paliekame šiek tiek atvėsti. Sutarkuojame smulkiai muskato riešutą.
  3. Dedame varškę, moliūgų tyrę, kiaušinius, kukurūzų kruopas, tarkuotą muskatą, pilame agavų sirupą, beriame prieskonius ir viską gerai sutriname elektriniu prietaisu.
  4. Paruoštą masę dedame į stiklinį kepimo indą ir kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo pasirinktos kepimo formos.
  5. Iškepus palaukiame apie 15-20 min. kol šiek tiek pravės ir tiekiame su obuoliene.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x