Jei atsibodo kiekvieną savaitgalį gaminti vis tą patį varškės apkepą, tai rekomenduojame pabandyti kepti įdedant moliūgo tyrę. Galite net nustebti, kokia puiki skonio savybė išsiskirs bevalgant!
Apkepui reikės:
250 g varškės;
290 g moliūgų tyrės (arba galima tiesiog išsivirti moliūgą garuose ir sutrinti);
2 vnt. kiaušinių;
50 ml agavų sirupo;
60 g sviesto;
5 v.š. kukurūzų kruopų (polenta);
šiek tiek muskato riešuto;
šiek tiek cinamono;
šiek tiek ciberžolės;
obuolienės| pateikimui.
Gaminimo eiga
- Moliūgą supjaustome gabaliukais ir išverdame apie 10-15 min. garuose arba vandenyje, tik vandenį prieš trinant nupilti. Sutriname iki vienalytės masės.
- Sviestą ištirpiname ir paliekame šiek tiek atvėsti. Sutarkuojame smulkiai muskato riešutą.
- Dedame varškę, moliūgų tyrę, kiaušinius, kukurūzų kruopas, tarkuotą muskatą, pilame agavų sirupą, beriame prieskonius ir viską gerai sutriname elektriniu prietaisu.
- Paruoštą masę dedame į stiklinį kepimo indą ir kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo pasirinktos kepimo formos.
- Iškepus palaukiame apie 15-20 min. kol šiek tiek pravės ir tiekiame su obuoliene.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!