Ramintos receptai: Makaronai su baklažanų padažu

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
maistingi patiekalai, Makaronai, makaronai su baklažanais, patiekalai iš makaronų, Raminta Bogušienė, sveika mityba, Sveikatai palankus

Makaronai – puikus angliavandenių šaltinis. Jei dar viso grūdo ir ekologiški, makaronai bus be cheminių medžiagų, juose bus daugiau vitaminų, skaidulinių medžiagų ir ilgiau jausimės sotūs. Šį kartą siūlome pabandyti makaronus su baklažanų padažu. Šis padažas taip pat gali būti naudojamas ir kaip garnyras prie mėsos.

Reikės:
250 g ekologiškų makaronų (galima rinktis bet kuriuos mėgstamus, tačiau rekomenduoju viso grūdo kietųjų kviečių makaronus; šį kartą pasirinkau būtent kietųjų kviečių kaspinėlius su bazilikais ir pomidorais);
žiupsnelio druskos;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus.

 

Reikės baklažanų padažui
2 vnt. ekologiškų svogūnų;
1 vnt. ekologiško česnako galvutės;
1 vnt. nedidelio ekologiško baklažano;
400 ml ekologiško pomidorų padažo;
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
daug šviežių bazilikų;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus| kepimui;
šviežių ekologiškų sezoninių daržovių | pateikimui;
kietojo sūrio | pateikimui.

Komentarų:

Įrašyti komentarą