Ramintos receptas: Moliūgo troškinys su lęšiais ir vištiena


Troškiniui reikės:

1 vnt. moliūgo;

500 g vištienos šlaunelių mėsos;

1,5 stiklinės raudonųjų lęšių;

80 g sviesto;

po 0,5 vnt. paprikos (žalios, raudonos, geltonos);

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio ciberžolės, raudonėlio, druskos, j.pipirų, kumino;

šviežiai spaustų citrinos sulčių.

 

Gaminimo eiga

  1. Moliūgo viršūnėlę nupjauname, kad galėtume vėliau uždengti tarsi dangčiu. Išvalome moliūgo vidų.
  2. Šlaunelių mėsą pakepiname įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Dedame prieskonius.
  3. Labai gerai perplauname lęšius, kad neliktų balto skysčio.
  4. Pakepintą šlaunelių mėsą, paruoštus lęšius ir sviestą dedame į išskaptuoto moliūgo vidų.
  5. Pakepiname su šiek tiek aliejaus susmulkintas paprikas ir dedame taip pat į moliūgą. Pilame verdančio vandens.
  6. Uždengiame moliūgą nupjauta viršūnėle, o ant viršaus apvyniojame folija.
  7. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepame apie 2 val. Prieš tiekiant apšlakstome citrinų sultimis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x