Ramintos receptas: Moliūgo troškinys su lęšiais ir vištiena

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
daržovių troškinys, moliūgų troškinys, Raminta Bogušienė, receptai šeimai, subalansuota mityba, sveika mityba, Sveikatai palankus, troškinys


Troškiniui reikės:

1 vnt. moliūgo;

500 g vištienos šlaunelių mėsos;

1,5 stiklinės raudonųjų lęšių;

80 g sviesto;

po 0,5 vnt. paprikos (žalios, raudonos, geltonos);

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio ciberžolės, raudonėlio, druskos, j.pipirų, kumino;

šviežiai spaustų citrinos sulčių.

 

Gaminimo eiga

  1. Moliūgo viršūnėlę nupjauname, kad galėtume vėliau uždengti tarsi dangčiu. Išvalome moliūgo vidų.
  2. Šlaunelių mėsą pakepiname įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Dedame prieskonius.
  3. Labai gerai perplauname lęšius, kad neliktų balto skysčio.
  4. Pakepintą šlaunelių mėsą, paruoštus lęšius ir sviestą dedame į išskaptuoto moliūgo vidų.
  5. Pakepiname su šiek tiek aliejaus susmulkintas paprikas ir dedame taip pat į moliūgą. Pilame verdančio vandens.
  6. Uždengiame moliūgą nupjauta viršūnėle, o ant viršaus apvyniojame folija.
  7. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepame apie 2 val. Prieš tiekiant apšlakstome citrinų sultimis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x