Troškiniui reikės:
1 vnt. moliūgo;
500 g vištienos šlaunelių mėsos;
1,5 stiklinės raudonųjų lęšių;
80 g sviesto;
po 0,5 vnt. paprikos (žalios, raudonos, geltonos);
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio ciberžolės, raudonėlio, druskos, j.pipirų, kumino;
šviežiai spaustų citrinos sulčių.
Gaminimo eiga
- Moliūgo viršūnėlę nupjauname, kad galėtume vėliau uždengti tarsi dangčiu. Išvalome moliūgo vidų.
- Šlaunelių mėsą pakepiname įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Dedame prieskonius.
- Labai gerai perplauname lęšius, kad neliktų balto skysčio.
- Pakepintą šlaunelių mėsą, paruoštus lęšius ir sviestą dedame į išskaptuoto moliūgo vidų.
- Pakepiname su šiek tiek aliejaus susmulkintas paprikas ir dedame taip pat į moliūgą. Pilame verdančio vandens.
- Uždengiame moliūgą nupjauta viršūnėle, o ant viršaus apvyniojame folija.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepame apie 2 val. Prieš tiekiant apšlakstome citrinų sultimis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!