Kariui reikės:
400 ml (1 skardinės) kokosų kremo;
310 g (1 skardinės) virtų garuose avinžirnių;
1 vnt. cukinijos (nedidelės);
0,5 vnt. brokolio;
mažiau nei pusę kalafioro (tinka šviežias arba šaldytas);
po 0,5 vnt. raudonosios, žaliosios, geltonosios paprikos;
0,5 vnt. citrinos (spausime sultis);
2 v.š. pomidorų tyrės;
1 vnt. kubelio ekologiško daržovių sultinio;
5 vnt. česnako skiltelių;
šiek tiek šviežio imbiero;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio ciberžolės, kario prieskonių, raudonosios rūkytos paprikos, j. pipirų, druskos, cukraus;
šiek tiek šviežios kalendros;
basmati ryžių| pateikimui.
Gaminimo eiga
- Cukiniją perpjauname į keturias dalis ir susmulkiname, atskiriame brokolio žiedynėlius, paprikas supjaustome smulkiais kubeliais.
- Imame imbierą, česnaką ir juos smulkiai supjaustome (jei norime aitriau, galima dėti didesnį kiekį). Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir juos trumpai pakepiname.
- Tada dedame paruoštas paprikas, cukiniją, kalafiorus. Sudedame avinžirnius, pilame kokosų kremą, beriame prieskonius.
- Ištirpiname daržovių sultinį pusėje stiklinės verdančio vandens, ir supilame į puodą. Tada dedame pomidorų tyrę, išspaudžiame citrinos sultis ir troškiname užvirus apie 20 min., likus 5 min. sudedame brokolius.
- Pabaigoje dedame smulkintą šviežią kalendrą. Galima tiekti su virtais basmati ryžiais.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!
.