Ramintos receptas: Daržovių karis


Kariui reikės:

400 ml (1 skardinės) kokosų kremo;

310 g (1 skardinės) virtų garuose avinžirnių;

1 vnt. cukinijos (nedidelės);

0,5 vnt. brokolio;

mažiau nei pusę kalafioro (tinka šviežias arba šaldytas);

po 0,5 vnt. raudonosios, žaliosios, geltonosios paprikos;

0,5  vnt. citrinos (spausime sultis);

2 v.š. pomidorų tyrės;

1 vnt. kubelio ekologiško daržovių sultinio;

5 vnt. česnako skiltelių;

šiek tiek šviežio imbiero;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio ciberžolės, kario prieskonių, raudonosios rūkytos paprikos, j. pipirų, druskos, cukraus;

šiek tiek šviežios kalendros;

basmati ryžių| pateikimui.

 

Gaminimo eiga

  1. Cukiniją perpjauname į keturias dalis ir susmulkiname, atskiriame brokolio žiedynėlius, paprikas supjaustome smulkiais kubeliais.
  2. Imame imbierą, česnaką ir juos smulkiai supjaustome (jei norime aitriau, galima dėti didesnį kiekį). Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir juos trumpai pakepiname.
  3. Tada dedame paruoštas paprikas, cukiniją, kalafiorus. Sudedame avinžirnius, pilame kokosų kremą, beriame prieskonius.
  4. Ištirpiname daržovių sultinį pusėje stiklinės verdančio vandens, ir supilame į puodą. Tada dedame pomidorų tyrę, išspaudžiame citrinos sultis ir troškiname užvirus apie 20 min., likus 5 min. sudedame brokolius.
  5. Pabaigoje dedame smulkintą šviežią kalendrą. Galima tiekti su virtais basmati ryžiais.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

.

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x