Troškiniui reikės:
500 g kalakutienos file;
500 g konservuotų virtų garuose raudonųjų pupelių;
100 g šviežių špinatų;
1 vnt. baklažano;
3 vnt. nedidelių morkų;
1 vnt. žalios paprikos;
1 vnt. raudonosios paprikos;
60 g sviesto;
50 g basmati ryžių;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos, raudonėlio, ciberžolės, raudonosios paprikos, džiovintų petražolių, j. pipirų.
Gaminimo eiga
- Smulkiais kubeliais supjaustome kalakutieną bei visas nuplautas daržoves, išskyrus morkas – jas sutarkuojame burokine tarka.
- Įkaitintame puode su šiek tiek aliejaus pakepiname kalakutieną. Jai apkepus dedame baklažanus, visus reikalingus prieskonius ir įpilame šlakelį verdančio vandens.
- Sudedame paprikas, morkas, įpilame dar šiek tiek verdančio vandens ir 20 minučių patroškiname.
- Galiausiai sudedame špinatus, pupeles, perplautus ryžius, sviestą ir toliau troškiname apie 20-30 min.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!