Baklažanų, avinžirnių ir tuno troškinys
Troškiniui reikės:
3 vnt. baklažanų;
600 g konservuotų pomidorų be odelių;
300 g konservuotų avinžirnių;
250 g konservuoto tuno alyvuogių aliejuje;
3-4 vnt. saliero stiebų;
3 vnt. morkų;
5-6 skilt. česnako;
1 v.š. rudojo cukraus;
žiupsnelio druskos, persilado prieksonių, raudonėlio, j. pipirų, ciberžolės, raudonosios paprikos;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
šv. petražolių.
Gaminimo eiga
- Puode su šiek tiek aliejaus pakepiname kubeliais supjaustytą baklažaną, smulkiai supjaustytus česnakus, smulkintus saliero stiebus, nuplautas, nuskustas, smulkintas kubeliais morkas.
- Įpilame verdančio vandens, dedame prieskonius, cukrų, dedame konservuotus pomidorus su visu skysčiu (jei pomidorai nesmulkinti, tai reikėtų juos pasmulkinti prieš dedant patiems). Troškiname apie 40-50 minučių, kol suminkštės daržovės.
- Troškinimo pabaigoje (likus 10 min.) įdedame konservuotus avinžirnius, tuną, smulkintas šviežias petražoles. Viską gerai išmaišome.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!