Ramintos receptas: Baklažanai įdaryti daržovėmis, tunu ir avinžirniais

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Baklažanai, baklažanai su daržovėmis, įdaryti baklažanai, Patiekalai su tunu, Raminta Bogušienė, Sveikatai palankus, vakarienei


Reikės:

3 vnt. baklažanų;

600 g konservuotų pomidorų be odelių;

300 g konservuotų avinžirnių;

200 g konservuoto tuno alyvuogių aliejuje;

3-4 vnt. saliero stiebų;

3 vnt. nedidelių morkų;

5-6 skilt. česnako;

1 v.š. rudojo cukraus;

100 g kietojo sūrio;

žiupsnelio druskos, persilado prieskonių, raudonėlio, j. pipirų, ciberžolės, raudonosios paprikos;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

šv. petražolių| Pateikimui.

 

Gaminimo eiga

  1. Išskaptuojame baklažanus ir dedame į orkaitę ir kepame 40 min. 180 laipsnių temperatūroje apšlaksčius truputį aliejaus ir druska.
  2. Kol kepa baklažanai ruošiame įdarą. Puode su šiek tiek aliejaus pakepiname išskaptuotą baklažano turinį, smulkiai supjaustytus česnakus, smulkintus saliero stiebus, nuplautas, nuskustas, tarkuotas morkas.
  3. Įpilame šiek tiek verdančio vandens, dedame prieskonius, cukrų, dedame konservuotus pomidorus su visu skysčiu (jei pomidorai nesmulkinti, tai reikėtų juos pasmulkinti prieš dedant patiems). Troškiname apie 30 minučių, kol suminkštės daržovės.
  4. Troškinimo pabaigoje (likus 10 min.) įdedame konservuotus avinžirnius, tuną. Viską gerai išmaišome.
  5. Pakeptus baklažanus išimame iš orkaitės ir įdarome paruoštu troškintu įdaru.
  6. Sutarkuojame smulkiai sūrį, beriame ant baklažanų ir dedame į orkaitę dar 10-15 min., kol sūris išsilydys. Papuošiame smulkintomis petražolėmis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x