Ramintos receptas: Baklažanai įdaryti daržovėmis, tunu ir avinžirniais


Reikės:

3 vnt. baklažanų;

600 g konservuotų pomidorų be odelių;

300 g konservuotų avinžirnių;

200 g konservuoto tuno alyvuogių aliejuje;

3-4 vnt. saliero stiebų;

3 vnt. nedidelių morkų;

5-6 skilt. česnako;

1 v.š. rudojo cukraus;

100 g kietojo sūrio;

žiupsnelio druskos, persilado prieskonių, raudonėlio, j. pipirų, ciberžolės, raudonosios paprikos;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

šv. petražolių| Pateikimui.

 

Gaminimo eiga

  1. Išskaptuojame baklažanus ir dedame į orkaitę ir kepame 40 min. 180 laipsnių temperatūroje apšlaksčius truputį aliejaus ir druska.
  2. Kol kepa baklažanai ruošiame įdarą. Puode su šiek tiek aliejaus pakepiname išskaptuotą baklažano turinį, smulkiai supjaustytus česnakus, smulkintus saliero stiebus, nuplautas, nuskustas, tarkuotas morkas.
  3. Įpilame šiek tiek verdančio vandens, dedame prieskonius, cukrų, dedame konservuotus pomidorus su visu skysčiu (jei pomidorai nesmulkinti, tai reikėtų juos pasmulkinti prieš dedant patiems). Troškiname apie 30 minučių, kol suminkštės daržovės.
  4. Troškinimo pabaigoje (likus 10 min.) įdedame konservuotus avinžirnius, tuną. Viską gerai išmaišome.
  5. Pakeptus baklažanus išimame iš orkaitės ir įdarome paruoštu troškintu įdaru.
  6. Sutarkuojame smulkiai sūrį, beriame ant baklažanų ir dedame į orkaitę dar 10-15 min., kol sūris išsilydys. Papuošiame smulkintomis petražolėmis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x