Ramintos receptas: Migdolinis tortas be miltų

Kategorija
Desertai, Šventiniai patiekalai
Žymos:
desertai sveikiau, idėjos šventiniam stalui, migdolinis tortas, Migdolinis tortas be miltų, Raminta Bogušienė, Sveikatai palankus, tortas be miltų, tortas sveikiau

Galima gaminti tik su šokoladiniu kremu, pasigaminant jo didesnį kiekį, tada bus tortas ir be pieno produktų. Galima cukraus pudrą keisti į agavų sirupą ar medų.

 

Biskvitui reikės:

400 g migdolų riešutų miltų;

7 vnt. kiaušinių;

200 cukraus pudros;

140 g kokosų kremo;

2 v.š. mineralinio vandens (arba geriamojo vandens);

šiek tiek ciberžolės (nebūtinai);

žiupsnelio druskos;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus.

 

Šokoladiniui kremui reikės:

180 g žemės riešutų sviesto;

120 ml skysto medaus;

120 ml augalinio gėrimo;

30 g kakavos miltelių.

 

Rikotos kremui reikės:

250 g maskarponės sūrio;

250 g rikotos sūrio;

120 g cukraus pudros;

1-2 vnt. citrinos (spausime sultis);

šiek tiek juodųjų serbentų džiovintų miltelių (nebūtinai, jei kremo spalvos norite baltos);

šiek tiek vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus (jei norite vanilinio kremo).

 

Džiovintų arba šviežių uogų arba įvairių konditerijos pabarstukų| papuošimui.

Gaminimo eiga

  1. Ruošiame biskvitą. Kiaušinius gerai nuplauname ir trynius atskiriame nuo baltymų. Išplakame labai gerai baltymus, plakdami įdedame truputį druskos.
  2. Kiaušinių trynius elektriniu prietaisu sumaišome su migdolų miltais, cukraus pudra, kokosų kremu, mineraliniu vandeniu ir jei norime geltonesnės spalvos įdedame žiupsnelį ciberžolės.
  3. Pabaigoje į visą masę atsargiai įmaišome išplaktus baltymus.
  4. Kepimo silikoninę skardą ištepame aliejumi ir apibarstome migdolų miltais, kad geriau išsiimtų. Kepame 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.
  5. Kol kepa biskvitas, pasiruošiame šokoladinį kremą. Riešutų sviestą, skystą medų, augalinį gėrimą bei kakavą išmaišome iki vientisos masės.
  6. Gaminame rikotos kremą. Maskarponės, rikotos sūrius, išspaustos citrinos sultis, džiovintus serbentų miltelius, vanilinį cukrų ir cukraus pudrą dedame į vieną indą ir gerai išmaišome.
  7. Iškepą torto biskvitą išimame iš orkaitės, palaukiame kol atvės, ir perpjauname į 3 dalis.
  8. Pradedame sluoksniuoti. Dedame torto padą, tepame paruoštą rikotos kremą, tada vėl dedame torto padą, tada šokoladinį kremą. Ir vėl viską pakartojame eiliškumo tvarka. Visą torto išorę aptepame rikotos kremu, ant viršaus šokoladiniu kremu ir jei norime puošiame uogomis ar kitais norimais pabarstukais.
  9. Prieš tiekiant bent kelioms valandoms paliekame šaldytuve sustingti.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
1 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Elena G.
2024-01-02 10:43

Puikus receptas

1
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x