Salotoms reikės:
apie 600 g mėlynojo kopūsto;
3 vnt. vidutinio dydžio morkų;
2 vnt. vidutinio dydžio obuolių;
60 g kaparėlių arba 1 vnt. mėlynojo svogūno.
Padažui reikės:
apie 8 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
apie 4 v.š. obuolių acto;
1 vnt. apelsino (spausime sultis);
2 v.š. agavų sirupo;
žiupsnelio druskos, j.pipirų;
Graikiškai riešutai, feta sūris| pateikimui (nebūtinai).
Gaminimo eiga
- Smulkiomis juostelėmis supjaustome kopūstą, morkas nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame per burokinę tarką.
- Obuolius nuplauname ir supjaustome nedideliais kubeliais, kaparėlius arba svogūną pasmulkiname.
- Ruošiame padažą. Obuolių actą pilame ant mėlynojo kopūsto ir tarp rankų stipriai spaudžiame, kad pradėtų skirtis sultys. Tada pilame aliejaus, įspaudžiame apelsinų sulčių, pilame agavų sirupo, beriame druskos, pipirų ir dar šiek tiek išspaudžiame iš kopūstų sulčių.
- Galiausiai dedame paruošas morkas, obuolius, kaparėlius ar svogūną. Viską sumaišius tiekiame.
- Papildomai gali būti įdėta graikiškų riešutų smulkintų tarp rankų ar smulkinto kubeliais feta sūrio.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!