Kotletams reikės:
500 g (1,5 skardinės) konservuotų garuose virtų žaliųjų lęšių;
2 vnt. kiaušinių;
2 vnt. morkų;
0,5 stikl. kukurūzų miltų;
30 g sviesto;
žiupsnelio druskos, j.pipirų, ciberžolės, persilado prieskonių, kumino;
ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir pakepiname smulkiai tarkuotas morkas. Patroškinus kelias minutes dedame pipirus, druską, ciberžolę ir sviestą. Troškiname apie 10 min.
- Nupilame skystį nuo lęšių, įmušame nuplautus kiaušinius, dedame paruošas morkas, prieskonius, miltus ir viską suminkome.
- Su drėgnomis rankomis formuojame nedidelias apvalias kotletukų formas ir kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!