Ramintos receptas: Lęšių kotletai

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
ankštinių daržovių patiekalai, lęšių kotletai, patiekalai šeimai, Raminta Bogušienė, subalansuoti patiekalai, sveikas maistas, Sveikatai palankus


Kotletams reikės:

500 g (1,5 skardinės) konservuotų garuose virtų žaliųjų lęšių;

2 vnt. kiaušinių;

2 vnt. morkų;

0,5 stikl. kukurūzų miltų;

30 g sviesto;

žiupsnelio druskos, j.pipirų, ciberžolės, persilado prieskonių, kumino;

ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir pakepiname smulkiai tarkuotas morkas. Patroškinus kelias minutes dedame pipirus, druską, ciberžolę ir sviestą. Troškiname apie 10 min.
  2. Nupilame skystį nuo lęšių, įmušame nuplautus kiaušinius, dedame paruošas morkas, prieskonius, miltus ir viską suminkome.
  3. Su drėgnomis rankomis formuojame nedidelias apvalias kotletukų formas ir kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių kol gražiai paruduos.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x