Suktinukams reikės:
400 g varškės;
1 vnt. didelio baklažano;
200 g konservuotų kukurūzų;
2 vnt. kiaušinių;
žiupsnelio persilado prieskonių, druskos, ciberžolės, j.pipirų, rūkytos raudonosios paprikos;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Padažui reikės:
500 g pomidorų padažo;
125 g (1 vnt.) didelio mocarelos rutuliuko;
60 g sviesto;
1/3 vnt. poro;
šviežių kalendrų, petražolių ar kitų žalumynų| pateikimui.
Gaminimo eiga
- Baklažaną supjaustome griežinėlių juostelėmis ir prieskoniuojame druska bei apšlakstome alyvuogių aliejumi. Dedame į kepimo skardą, ant kepimo popieriaus ir į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę kepimui apie 15 min.
- Gaminame padažą. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepiname smulkiai supjaustytą porą, dedame pomidorų padažą, sviestą, prieskonius ir paverdame apie 10 min.
- Varškę, druską, pipirus, ciberžolę, persilado prieskonius, nuplautus ir išmuštus kiaušinius dedame kartu ir viską sumaišome.
- Į apkepinto baklažano vidų įsukame paruoštą varškės įdarą.
- Į kepimo formą dedame įdarytus baklažano suktinukus, pilame paruošto padažo, o ant viršaus užbarstome mocarelos sūrio, kukurūzų ir jei liko šiek tiek varškės įdaro.
- Dedame į 160 laipsnių temperatūros orkaitę apie 40 min. kepimui.
- Prieš tiekiant papuošiame smulkintomis žolelėmis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!