Ramintos receptas: Baklažanai su varškės įdaru pomidorų ir kukurūzų padaže


Suktinukams reikės:

400 g varškės;

1 vnt. didelio baklažano;

200 g konservuotų kukurūzų;

2 vnt. kiaušinių;

žiupsnelio persilado prieskonių, druskos, ciberžolės, j.pipirų, rūkytos raudonosios paprikos;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Padažui reikės:

500 g pomidorų padažo;

125 g (1 vnt.) didelio mocarelos rutuliuko;

60 g sviesto;

1/3 vnt. poro;

šviežių kalendrų, petražolių ar kitų žalumynų| pateikimui.

Gaminimo eiga

  1. Baklažaną supjaustome griežinėlių juostelėmis ir prieskoniuojame druska bei apšlakstome alyvuogių aliejumi. Dedame į kepimo skardą, ant kepimo popieriaus ir į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę kepimui apie 15 min.
  2. Gaminame padažą. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepiname smulkiai supjaustytą porą, dedame pomidorų padažą, sviestą, prieskonius ir paverdame apie 10 min.
  3. Varškę, druską, pipirus, ciberžolę, persilado prieskonius, nuplautus ir išmuštus kiaušinius dedame kartu ir viską sumaišome.
  4. Į apkepinto baklažano vidų įsukame paruoštą varškės įdarą.
  5. Į kepimo formą dedame įdarytus baklažano suktinukus, pilame paruošto padažo, o ant viršaus užbarstome mocarelos sūrio, kukurūzų ir jei liko šiek tiek varškės įdaro.
  6. Dedame į 160 laipsnių temperatūros orkaitę apie 40 min. kepimui.
  7. Prieš tiekiant papuošiame smulkintomis žolelėmis.

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x