Apkepui reikės:
500 g maltos jautienos;
500 g pomidorų tyrės;
5-6 vnt. bulvių;
1 vnt. cukinijos;
1 vnt. baklažano;
1/3 vnt. poro;
100 g kietojo sūrio;
5-6 vnt. česnako skiltelių;
kelių šlakelių ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos, raudonėlio, rūkytos paprikos, j. pipirų, ciberžolės, persilado prieskonių, kumino, cinamono;
žiupsnelio šviežių petražolių| Peteikimas.
Padažui reikės:
100 ml avižų gėrimo;
50 g sviesto;
3-4 v.š. avižų sėlenų.
Gaminimo eiga
- Baklažaną supjaustome nedideliais gabaliukais, dedame į skardą, ant kepimo popieriaus, apšlakstome aliejumi, beriame druskos ir kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min.
- Baklažanui apkepus, dedame kubeliais supjaustytą cukiniją ir kelias minutes dar pakepame.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir pakepiname smulkiai supjaustytą porą, jam apkepus, dedame jautieną, susmulkintą česnaką, visus kitus reikalingus prieskonius, pomidorų tyrę ir patroškiname apie 15 min.
- Nuskutame bulves ir jas išverdame šiek tiek pasūdytame vandenyje. Išvirus ir atvėsinus supjaustome griežinėlių forma.
- Paruošiame padažą. Ištirpiname sviestą ir jį sumaišome su avižų sėlenomis bei avižų pienu.
- Imame kepimo indą ir pirmajame sluoksnyje dedame apkeptus baklažanus su cukinijomis, ant jų pilame antrąjį sluoksnį – paruoštą mėsos ir pomidorų įdarą, trečiasis sluoksnis – išdėliojame paruoštas virtas bulves.
- Padažą užpilame ant bulvių, o ant pačio viršaus barstome tarkuoto sūrio.
- Kepame 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Apibarstome smulkintoimis petražolėmis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!