Suktinukams reikės:
1 vnt. baklažano;
180 g varškės;
125 g (1 vnt.) didelio mocarelos rutuliuko;
4 vnt. pomidorų (arba apie 250 g pomidorų tyrės);
1 vnt. svogūno;
30 g kietojo sūrio;
5-6 vnt. česnako skiltelių;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio persilado prieskonių, druskos, j.pipirų, raudonėlio;
šviežių kalendrų, petražolių ar kitų žalumynų| pateikimui.
Gaminimo eiga
- Baklažaną supjaustome išilgomis juostelėmis ir prieskoniuojame druska bei apšlakstome alyvuogių aliejumi. Dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę kepimui apie 15 min. Turėtų pasidaryti tarsi lankstomos struktūros baklažano juostelės.
- Varškę, tarkuotą kietąjį sūrį, mocarelą ir prieskonius dedame kartu ir viską išminkome.
- Į apkepinto baklažano vidų dedame paruoštą įdarą ir susukame.
- Pomidorus sutriname iki vienalytės masės ir sumaišome su susmulkintais ir pakepintais česnakais bei svogūnu. Kartu viską sumaišome su prieskoniais ir verdame apie 30-40 min. (Jei neturite laiko ir skubate, galite naudoti tiesiog pomidorų tyrę).
- Į kepimo formą pilame paruošto pomidorų padažo, dedame įdarytus baklažano suktinukus, o ant viršaus užbarstome kietojo sūrio ir dedame į 160 laipsnių temperatūros orkaitę 30-40 min. Prieš tiekiant papuošiame smulkintomis žolelėmis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!