Suktinukams reikės:

1 vnt. baklažano;

180 g varškės;

125 g (1 vnt.) didelio mocarelos rutuliuko;

4 vnt. pomidorų (arba apie 250 g pomidorų tyrės);

1 vnt. svogūno;

30 g kietojo sūrio;

5-6 vnt. česnako skiltelių;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio persilado prieskonių, druskos, j.pipirų, raudonėlio;

šviežių kalendrų, petražolių ar kitų žalumynų| pateikimui.

 

Gaminimo eiga

  1. Baklažaną supjaustome išilgomis juostelėmis ir prieskoniuojame druska bei apšlakstome alyvuogių aliejumi. Dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę kepimui apie 15 min. Turėtų pasidaryti tarsi lankstomos struktūros baklažano juostelės.
  2. Varškę, tarkuotą kietąjį sūrį, mocarelą ir prieskonius dedame kartu ir viską išminkome.
  3. Į apkepinto baklažano vidų dedame paruoštą įdarą ir susukame.
  4. Pomidorus sutriname iki vienalytės masės ir sumaišome su susmulkintais ir pakepintais česnakais bei svogūnu. Kartu viską sumaišome su prieskoniais ir verdame apie 30-40 min.  (Jei neturite laiko ir skubate, galite naudoti tiesiog pomidorų tyrę).
  5. Į kepimo formą pilame paruošto pomidorų padažo, dedame įdarytus baklažano suktinukus, o ant viršaus užbarstome kietojo sūrio ir dedame į 160 laipsnių temperatūros orkaitę 30-40 min. Prieš tiekiant papuošiame smulkintomis žolelėmis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x