Benediktui reikės:
1 vnt. kiaušinio;
1 v.š. acto arba šviežiai spaustų citrinos sulčių.
Padažui reikės:
1 vnt. kiaušinio trynio;
apie 25 g sviesto;
žiupsnelio druskos, j.pipirų;
šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių.
I pasirinkimas. Avokadų užtepui reikės:
2 vnt. vidutinio dydžio avokadų;
25 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus;
šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių;
žiupsnelio druskos, j. pipirų.
II pasirinkimas.
tepamo sūrio.
Kiti priedai:
pilno grūdo duonelės ar bandelės;
lašišos, avokado, salotos lapų, pomidorų| pateikimui
Gaminimo eiga
- Puode užverdame vandenį, kai pradeda vanduo virti, sumažiname kaitrą ir įpilame acto arba įspaudžiame citrinos sulčių. Su abejais pasirinkimais viskas gausis, tačiau actas garantuoja, kad tikrai kiaušinio baltymas puode nepasklis, o su citrinos sultimis gali šiek tiek pasklisti, bet skonio prasme geriau antras variantas.
- Kiaušinį įmušame į mažą indelį, įsukame vandens srovę su šaukštu, tada įleidžiame kiaušinį į puodą. Verdame apie 3-4 min., kol baltymas tampa standus.
- Kai išverdame kiaušinį jį išimame su kiaurasamčiu iš vandens ant vienkartinio popierinio rankšluosčio, jog nusausėtų.
- Atskiriame kiaušinio trynį dedame į atskirą puodą. Galima virti ant labai mažos kaitros arba garų principu. Dedame sviesto ir viską plakame su šluotele, kol pradės skystėti, o paskui pradės kietėti, kiaušinis stings. Turi gauti kietesnė grietinės konsistencijos padažo masė. Pabaigoje įdedame druskos, pipirų ir įspaudžiame citrinos sulčių.
- Avokado užtepėlė. Sudedame visus reikalingus avokado padažui ingredientus į indą ir elektrinio smulkintuvo pagalba sutriname viską iki vienalytės masės.
- Ant šiek tiek pakepintos orkaitėje traškios duonelės tepame avokado užtepą arba tepamą sūrį, dedame salotą, virtą kiaušinį be lukšto, pilame padažą ir apdedame įvairius priedus lėkštėje.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!