Ramintos receptas: Lęšių, daržovių ir feta salotos

Kategorija
Salotos
Žymos:
maistingos salotos, Raminta Bogušienė, Salotos, salotos sveikiau, subalansuotos salotos, sveika mityba, Sveikatai palankus


Salotoms reikės:

310 g (1 skardinės) garuose virtų žaliųjų lęšių;

200 g (1 pak.) feta sūrio;

0,5 vnt. šviežio ilgojo agurko;

po 0,5 vnt. paprikos (geltonosios, žaliosios, raudonosios);

1 vnt. minkšto sunokusio avokado;

1 vnt. mėlynojo svogūno;

4-5 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;

2 v.š. obuolių acto;

1 – 1,5 v.š. agavų sirupo;

šviežių krapų/ mėtų/ petražolių.

 

Gaminimo eiga

  1. Lęšių skystį nupilame.
  2. Visas daržoves nuplauname, paprikas išvalome. Avokadą ir svogūną nulupame.
  3. Viską supjaustome kubeliais, kartu su feta sūriu. Svogūną supjaustome šiek tiek smulkiau, prieskonines žoleles pasmulkiname ir viską lengvai permaišome.
  4. Agavų sirupą sumaišome su obuolių actu, alyvuogių aliejumi, o tada užpilame ant paruoštų daržovių, feta sūrio bei garuose virtų lęšių.
  5. Tokias salotas galima tiekti prie pagrindinio patiekalo arba valgyti vienas.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 2 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x