Salotoms reikės:
310 g (1 skardinės) garuose virtų žaliųjų lęšių;
200 g (1 pak.) feta sūrio;
0,5 vnt. šviežio ilgojo agurko;
po 0,5 vnt. paprikos (geltonosios, žaliosios, raudonosios);
1 vnt. minkšto sunokusio avokado;
1 vnt. mėlynojo svogūno;
4-5 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
2 v.š. obuolių acto;
1 – 1,5 v.š. agavų sirupo;
šviežių krapų/ mėtų/ petražolių.
Gaminimo eiga
- Lęšių skystį nupilame.
- Visas daržoves nuplauname, paprikas išvalome. Avokadą ir svogūną nulupame.
- Viską supjaustome kubeliais, kartu su feta sūriu. Svogūną supjaustome šiek tiek smulkiau, prieskonines žoleles pasmulkiname ir viską lengvai permaišome.
- Agavų sirupą sumaišome su obuolių actu, alyvuogių aliejumi, o tada užpilame ant paruoštų daržovių, feta sūrio bei garuose virtų lęšių.
- Tokias salotas galima tiekti prie pagrindinio patiekalo arba valgyti vienas.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!