Salotoms reikės:
400 g (1 skard.) konservuotų garuose virtų avinžirnių;
200 g vyšninių (čerry) pomidoriukų;
2 vnt. nedidelių gerai prinokusių avokadų;
1 vnt. geltonojo pomidoro.
0,5 vnt. mėlynojo svogūno;
Padažui reikės:
3 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
0,5-1 a.š. garstyčių;
0,5 vnt. citrinos;
0,5 a.š. skysto medaus;
žiupsnelio druskos, j.pipirų.
Gaminimo eiga
- Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Avokadą nulupame, išimame kaulą ir supjaustome kubeliais. Pomidorus nuplauname ir supjaustome kubeliais, o čerry pomidoriukus tiesiog perpjauname pusiau.
- Gaminame padažą. Imame garstyčias ir jas sumaišome su šviežiai spaustomis citrinų sultimis, aliejumi, medumi ir prieskoniais.
- Paruoštas supjaustytas daržoves bei avinžirnius tiekiame su šviežiai paruoštu padažu.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!