Ramintos receptas: Avinžirnių ir pomidorų salotos su saldžiarūgščiu padažu

Kategorija
Salotos
Žymos:
Avinžirnių ir pomidorų salotos su saldžiarūgščiu padažu, avinžirnių salotos, Raminta Bogušienė, Ramintos receptai, Salotos, salotos su padažu, skanu ir sveika, subalansuotos salotos, Sveikatai palankus


Salotoms reikės:

400 g (1 skard.) konservuotų garuose virtų avinžirnių;

200 g vyšninių (čerry) pomidoriukų;

2 vnt. nedidelių gerai prinokusių avokadų;

1 vnt. geltonojo pomidoro.

0,5 vnt. mėlynojo svogūno;

Padažui reikės:

3 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;

0,5-1 a.š. garstyčių;

0,5 vnt. citrinos;

0,5 a.š. skysto medaus;

žiupsnelio druskos, j.pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Avokadą nulupame, išimame kaulą ir supjaustome kubeliais. Pomidorus nuplauname ir supjaustome kubeliais, o čerry pomidoriukus tiesiog perpjauname pusiau.
  2. Gaminame padažą. Imame garstyčias ir jas sumaišome su šviežiai spaustomis citrinų sultimis, aliejumi, medumi ir prieskoniais.
  3. Paruoštas supjaustytas daržoves bei avinžirnius tiekiame su šviežiai paruoštu padažu.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x