Ramintos receptas: Avinžirnių ir pomidorų salotos su saldžiarūgščiu padažu


Salotoms reikės:

400 g (1 skard.) konservuotų garuose virtų avinžirnių;

200 g vyšninių (čerry) pomidoriukų;

2 vnt. nedidelių gerai prinokusių avokadų;

1 vnt. geltonojo pomidoro.

0,5 vnt. mėlynojo svogūno;

Padažui reikės:

3 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;

0,5-1 a.š. garstyčių;

0,5 vnt. citrinos;

0,5 a.š. skysto medaus;

žiupsnelio druskos, j.pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Avokadą nulupame, išimame kaulą ir supjaustome kubeliais. Pomidorus nuplauname ir supjaustome kubeliais, o čerry pomidoriukus tiesiog perpjauname pusiau.
  2. Gaminame padažą. Imame garstyčias ir jas sumaišome su šviežiai spaustomis citrinų sultimis, aliejumi, medumi ir prieskoniais.
  3. Paruoštas supjaustytas daržoves bei avinžirnius tiekiame su šviežiai paruoštu padažu.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x