Ingredientai:
500 g išlukštentų krevečių
1 vnt. brokolio
1 vnt. cukinijos
3 vnt. morkų
400 ml kokosų kremo
50 g sviesto
imbiero šaknies
druskos ir pipirų
ciberžolės, raudonosios paprikos miltelių, raudonėlio, česnako granulių
šviežios kalendros
ypač tyro alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
- Brokolį, cukiniją ir morkas nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Imbiero šaknį nulupkite ir smulkiai sukapokite arba sutrinkite. Krevetes išvalykite, jei reikia, ir nuplaukite.
- Keptuvėje ar puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Pridėkite sukapotą imbierą ir kepkite kelias minutes, kol jis pradės skleisti aromatą. Į keptuvę įberkite ciberžolę ir raudonosios paprikos miltelius, greitai pamaišykite, kad prieskoniai išsiskleistų.
- Į keptuvę sudėkite supjaustytas morkas ir patroškinkite apie 10 min., tada dėkite brokolius ir cukiniją, viską gerai išmaišykite. Užpilkite kokosų kremą, įdėkite sviestą ir pakaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis apie 5-10 minučių, kol daržovės suminkštės. Į troškinį suberkite pakepintas krevetes su trupučiu druskos, pipirų ir česnako granulių ir troškinkite dar keletą minučių.
- Pabaigoje dar pagardinkite smulkintu raudonėliu ir kalendra, druska bei pipirais pagal skonį.
Gerai išmaišykite ir patiekite karštą su virtais ryžiais arba makaronais.
Patarimai:
Jei norite, kad patiekalas būtų aštresnis, galite pridėti šiek tiek čili miltelių arba šviežio čili pipiro. Krevetes galima pakeisti kitomis jūros gėrybėmis ar net vištiena, jei norite kitokio baltymų šaltinio.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!