Ingredientai:
Pusė brokolių žiedynų
200 g krevečių
2 vnt. kiaušinių
1 vnt. prinokusio avokado
0,5 vnt. mėlynojo svogūno
ypač tyro alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų, česnako granulių
šviežiai spaustų citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
- Brokolių paruošimas:
Brokolius nuplaukite, supjaustykite žiedynais ir pakepinkite ant stipraus ugnies su alyvuogių aliejumi, kol žiedynai taps šiek tiek traškūs. Pabarstykite druska, pipirais pagal skonį.
- Krevečių kepimas:
Krevetes išvalykite ir nuplaukite. Ant įkaitintos keptuvės su alyvuogių aliejumi pakepinkite krevetes, kol jos taps rožinės spalvos. Pagardinkite druska, pipirais ir česnako granulėmis.
- Kiaušinių virimas:
Kiaušinius išvirkite pagal kietai virtų kiaušinių receptą, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite.
- Avokado ir svogūno paruošimas:
Avokadą nulupkite, pašalinkite kauliuką ir supjaustykite kubeliais.
Mėlynąjį svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
- Pateikimas:
Paruoštus ingredientus sudėkite į dubenį (bowl) ratu, apšlakstykite aliejumi, šviežiai spaustos citrinos sultimis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!