Be glitimo, be pieno, be kiaušinių
Sriubai reikės:
700 g moliūgo;
300 g kokosų kremo (13 proc. rieb.);
200 g vandens;
20 g imbiero;
20 g ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
Žiupsnelio druskos, pipirų, ciberžolės.
Gaminimo eiga
- Moliūgą nuplauti, nulupti žievę, pašalinti sėklas, supjaustyti kubeliais. Imbierą nuplauti, nulupti žievę, pasmulkinti. Dėti į įkaitintą aliejų, pakepinti po keleta minučių iš visų pusių. Berti druską, prieskonius, pilti verdantį vandenį.
- Virti apie 15-20 min., kol moliūgas suminkštės (jei vandeningas, šviežias moliūgas, galima ir trumpiau pavirti).
- Pilti kokosų kremą ir sutrinti iki vienalytės masės ir tuomet dar kartą užvirti.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!