Ramintos receptas: Kokosinė moliūgų sriuba

Kategorija
Populiariausi, Sriubos, Sveika vakarienė
Žymos:
be kiaušinių, be pieno, greitai paruošiama, Kokosinė sriuba, moliūgų ir kokoso sriuba, sriuba su moliūgais, Sveika sriuba, sveikas maistas, Sveikatai palankus, Tinka alergiškiems, trinta sriuba

Be glitimo, be pieno, be kiaušinių

Sriubai reikės:

700 g moliūgo;

300 g kokosų kremo (13 proc. rieb.);

200 g vandens;

20 g imbiero;

20 g ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;

Žiupsnelio druskos, pipirų, ciberžolės.

 

Gaminimo eiga

  1. Moliūgą nuplauti, nulupti žievę, pašalinti sėklas, supjaustyti kubeliais. Imbierą nuplauti, nulupti žievę, pasmulkinti. Dėti į įkaitintą aliejų, pakepinti po keleta minučių iš visų pusių. Berti druską, prieskonius, pilti verdantį vandenį.
  2. Virti apie 15-20 min., kol moliūgas suminkštės (jei vandeningas, šviežias moliūgas, galima ir trumpiau pavirti).
  3. Pilti kokosų kremą ir sutrinti iki vienalytės masės ir tuomet dar kartą užvirti.

 

Komentarų:

Įrašyti komentarą