Užtepėlei reikės:
3 vnt. kiaušinių;
160 g konservuoto tuno alyvuogių aliejuje;
0,5 vnt. mėlynojo svogūno (didesnio);
40 g kaparėlių.
Padažui reikės:
2 v.š. graikiško jogurto (4 proc. rieb.);
1 a.š. garstyčių;
žiupsnelio druskos ir j. pipirų.
Gaminimo eiga
- Kiaušinius nuplauname ir išverdame kietai, virdami 8-10 min.
- Nuluptą svogūną susmulkiname. Virtus kiaušinius supjaustome smulkiais kubeliais.
- Jogurtą, garstyčias, prieskonius dedame kartu ir išmaišome.
- Paruoštą padažą sumaišome su paruoštais svogūnais, kiaušiniais, tunu bei smulkintais kaparėliais.
- Užtepėlę galima tiekti tepant ant trapučių, pilno grūdo duonelės, įsukant į tortilijos lakštą, dedant ant agurkų ar salotų lapų arba valgyti vieną.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!