Ramintos receptas: Kepti orkaitėje žemaičių blynai su daržovių ir avinžirnių įdaru

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
Raminta Bogušienė, sveika mityba, Sveikatai palankus, žemaitiški blynai, žemaitiški blynai be mėsos, žemaitiški blynai su daržovėmis, žemaitiški blynai sveikiau


Blynų bulvių masei reikės:

5-6 vnt. didelių bulvių;

3-4 v.š. ryžių arba kukurūzų miltų;

2 vnt. kiaušinių;

žiupsnelio druskos.

 

Blynų įdarui reikės:

300 g konservuotų virtų garuose avinžirnių;

2 vnt. morkų;

0,5 vnt cukinijos;

100 g porų;

žiupsnelio ciberžolės, druskos, j. pipirų, kumino, persilado prieskonių;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

sezamo| apibarstymui;

šv. petražolių| pateikimui.

 

Gaminimo eiga

  1. Bulves su lupyna išverdame puode, o tada pilnai atvėsinus, nulupus, sutriname su šakute ir sudedame likusius ingredientus, viską gerai išminkome.
  2. Įkaitiname keptuvę su aliejumi. Dedame smulkiai supjaustytus porus ir apkepiname. Dedame tarkuotas morkas, cukinijas, prieskonius ir troškiname apie 15 min. Į troškintas daržoves įdedame avinžirnius ir išmaišome.
  3. Iš paruoštos bulvių tešlos darome paplotėlius, dedame į vidų paruoštą daržovių įdarą, formuojame blynus.
  4. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi, dedame žemaičių blynus ir aptepame iš abiejų pusių aliejumi. Galima apibarstyti sezamo sėklomis.
  5. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apkepant iš abiejų pusių. Galima tiekti su graikišku jogurtu, apibarstyti susmulkintomis petražolėmis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x