Blynų bulvių masei reikės:
5-6 vnt. didelių bulvių;
3-4 v.š. ryžių arba kukurūzų miltų;
2 vnt. kiaušinių;
žiupsnelio druskos.
Blynų įdarui reikės:
300 g konservuotų virtų garuose avinžirnių;
2 vnt. morkų;
0,5 vnt cukinijos;
100 g porų;
žiupsnelio ciberžolės, druskos, j. pipirų, kumino, persilado prieskonių;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
sezamo| apibarstymui;
šv. petražolių| pateikimui.
Gaminimo eiga
- Bulves su lupyna išverdame puode, o tada pilnai atvėsinus, nulupus, sutriname su šakute ir sudedame likusius ingredientus, viską gerai išminkome.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi. Dedame smulkiai supjaustytus porus ir apkepiname. Dedame tarkuotas morkas, cukinijas, prieskonius ir troškiname apie 15 min. Į troškintas daržoves įdedame avinžirnius ir išmaišome.
- Iš paruoštos bulvių tešlos darome paplotėlius, dedame į vidų paruoštą daržovių įdarą, formuojame blynus.
- Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi, dedame žemaičių blynus ir aptepame iš abiejų pusių aliejumi. Galima apibarstyti sezamo sėklomis.
- Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apkepant iš abiejų pusių. Galima tiekti su graikišku jogurtu, apibarstyti susmulkintomis petražolėmis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!