Įdarytai cukinijai reikės:
7 vnt. minkšta odele cukinijų (apvalios arba pailgos formos);
7 vnt. kiaušinių;
300 g konservuoto tuno alyvuogių aliejuje;
100 g konservuotų kukurūzų;
3 vnt. morkų;
0,5 vnt. poro;
4 skilt. česnako;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
žiupsnelio druskos, j. pipirų, persilado prieskonių, ciberžolės, raudonėlio.
Gaminimo eiga
- Apvalios formos cukinijas nuplauname, nupjauname viršūnėlę, išskaptuojame vidurį. Viršūnėlę galima nupjauti ne lygiu, o tarsi zigzaginiu principu. O jei cukinija pailga, tai perpjauname per pusę išilgai ir išskaptuojame iš abiejų pusių.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir pakepiname smulkiai supjaustytą porą, vėliau dedame nuplautas ir per burokinę tarką sutarkuotas morkas, supjaustytą smulkiau cukinijos minkštimą, o galiausiai įspaudžiame česnako, beriame prieskonius ir pilame šlakelį verdančio vandens.
- Daržovėms pasitroškinus apie 10-15 min., dedame kukurūzus bei tuną ir visą masę išmaišę patroškiname dar keletą minučių.
- Visą daržovių ir tuno masę gerai permaišome, imame išskaptuotas ir druska apibarstytas cukinijas ir jas įdarome, o ant viršaus įmušame kiaušinį ir uždarome cukinijos kita dalimi arba „kepurėle“.
- Kepame apie 30-40 min. įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje, šiek tiek cukinijų paviršių aptepus aliejumi.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!