Ramintos receptas: Įdaryta cukinija su daržovėmis, tunu ir kiaušiniais

Kategorija
Sveika vakarienė
Žymos:
cukinijų sezonas, daugiau daržovių, įdaryta cukinija, įdaryta cukinija su tunu, patiekalai šeimai, Raminta Bogušienė


Įdarytai cukinijai reikės:

7 vnt. minkšta odele cukinijų (apvalios arba pailgos formos);

7 vnt. kiaušinių;

300 g konservuoto tuno alyvuogių aliejuje;

100 g konservuotų kukurūzų;

3 vnt. morkų;

0,5 vnt. poro;

4 skilt. česnako;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio druskos, j. pipirų, persilado prieskonių, ciberžolės, raudonėlio.

Gaminimo eiga

  1. Apvalios formos cukinijas nuplauname, nupjauname viršūnėlę, išskaptuojame vidurį. Viršūnėlę galima nupjauti ne lygiu, o tarsi zigzaginiu principu. O jei cukinija pailga, tai perpjauname per pusę išilgai ir išskaptuojame iš abiejų pusių.
  2. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir pakepiname smulkiai supjaustytą porą, vėliau dedame nuplautas ir per burokinę tarką sutarkuotas morkas, supjaustytą smulkiau cukinijos minkštimą, o galiausiai įspaudžiame česnako, beriame prieskonius ir pilame šlakelį verdančio vandens.
  3. Daržovėms pasitroškinus apie 10-15 min., dedame kukurūzus bei tuną ir visą masę išmaišę patroškiname dar keletą minučių.
  4. Visą daržovių ir tuno masę gerai permaišome, imame išskaptuotas ir druska apibarstytas cukinijas ir jas įdarome, o ant viršaus įmušame kiaušinį ir uždarome cukinijos kita dalimi arba „kepurėle“.
  5. Kepame apie 30-40 min. įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje, šiek tiek cukinijų paviršių aptepus aliejumi.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x