Šis receptas tai puiki alternatyva įprastiniams blyneliams keptiems keptuvėje. Skirtumas tas, kad jie yra sveikesni, nes gaminami tausojančiu būdu.
Be glitimo; greitai paruošiama; mažiau druskos; daug daržovių; daug ekologiškų sudėtinių dalių; vegetariškas; veganiškas; be pieno; tausojantis.
Jums reikės:
- 465 g šviežių ekologiškų burokėlių;
- 6 vnt. ekologiško česnakų skiltelių;
- 170 g ekologiškų kukurūzų miltų;
- 50 ml ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- 20 g kukurūzų krakmolo;
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
- saujelės šviežių krapų, petražolių.
Gaminimo eiga:
- Burokėlius sutarkuojame į smulkią masę, kaip kad tarkuotas bulves.
- Dedame miltus, smulkintus česnakus, prieskonius, žoleles, krakmolą, aliejų. Viską išmaišome.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Formuojame blynelius, su šaukštu dedame ant kepimo popieriaus ir kepame apie 25 -30 minučių.
- Galime tiekti su feta sūriu ar šviežiu baziliku. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!