Kepti baklažanai gali būti kaip puikus užkandis, arba kaip garnyras prie mėsos ar žuvies pagrindinių patiekalų.
Be glitimo; greitai paruošiama; daug daržovių; tausojantis; mažiau druskos; vegetariškas; daug ekologiškų sudėtinių dalių.
Jums reikės:
- 1 vnt. šviežio baklažano;
- 1 vnt. ekologiško pomidoro;
- 1 vnt. ekologiško česnako;
- šlakelio ekologiško neraf. rapsų aliejaus;
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
- fetos sūrio| pateikimui;
- šviežių daržovių| pateikimui;
- balzamiko padažo| pateikimui.
Gaminimo eiga:
- Baklažaną supjaustome riekelėmis, apibarstome druska, pipirais ir paliekame 10 min, o paskui nupilame susikaupusį skystį. Supjaustome pomidorus, susmulkiname česnaką.
- Paruoštas daržoves apšlakstome aliejumi, dedame į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 15 min.
- Tiekiame su fetos sūriu, šviežiomis daržovėmis ir apšlakstome balzamiko padažu. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!