Ramintos receptas: Kepti baklažanai

Kategorija
Sveikas užkandis
Žymos:
Baklažanai, be glitimo, Garnyras, vegetariškas

Kepti baklažanai gali būti kaip puikus užkandis, arba kaip garnyras prie mėsos ar žuvies pagrindinių patiekalų. Be glitimo; greitai paruošiama; daug daržovių; tausojantis; mažiau druskos; vegetariškas; daug ekologiškų sudėtinių dalių.

Jums reikės:
  • 1 vnt. šviežio baklažano;
  • 1 vnt. ekologiško pomidoro;
  • 1 vnt. ekologiško česnako;
  • šlakelio ekologiško neraf. rapsų aliejaus;
  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
  • fetos sūrio| pateikimui;
  • šviežių daržovių| pateikimui;
  • balzamiko padažo| pateikimui.
Gaminimo eiga:
  • Baklažaną supjaustome riekelėmis, apibarstome druska, pipirais ir paliekame 10 min, o paskui nupilame susikaupusį skystį. Supjaustome pomidorus, susmulkiname česnaką.
  • Paruoštas daržoves apšlakstome aliejumi, dedame į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 15 min.
  • Tiekiame su fetos sūriu, šviežiomis daržovėmis ir apšlakstome balzamiko padažu. Skanaus!
Komentarų:

Įrašyti komentarą