Upėtakis yra puikus žuvies rūšies pasirinkimas, kurie nori lengvai paruošiamų, maistingų ir sočių pietų ar vakarienės. Šis receptas puikiai tiks maisto paįvairinimui visai šeimai.
Tausojantis; greitai paruošiama; daug baltymų.
Jums reikės:
- 2 vnt. upėtakio;
- 1 vnt. ekologiškos citrinos;
- 50 g apelsinų sulčių;
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
- 80 g ekologiško sviesto;
- ekologiškų paprikų| pateikimui.
Gaminimo eiga:
- Prapjauname peiliu upėtakį ir įspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių, o pačią citriną supjaustome riekelėmis ir įkišame į vidų.
- Ant žuvies dedame pjaustytus sviesto gabaliukus apibarstome prieskoniais, apšlakstome sultimis.
- Dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę, kepame griliaus rėžimu apie 30 min. ant kepimo popieriumi išklotos skardos, o šalia rekomenduoju pakepinti paprikas, apšlakščius aliejumi ir druska. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!