Šis puikus patiekalas gali būti tiek pietų, tiek vakarienės variantas, o pateikimas neabejotinai sužavės visą šeimą!
Daug daržovių; greitai paruošiama; daug ekologiškų sudėtinių dalių; mažai druskos; tausojantis.
Jums reikės:
- 2 vnt. ekologiškos cukinijos;
- 400 g ekologiškos smulkintos vištienos file;
- 1 vnt. ekologiško svogūno;
- 2 vnt. ekologiško česnako skiltelių;
- 100 g ekologiškos pomidorų tyrės;
- šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio;
- šlakelio ekologiško ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
- ekologiškos ciberžolės;
- ekologiškų pomidorų |Pateikimas;
- šviežio baziliko lapelių |Pateikimas;
- ekologiško balzamiko padažo| Pateikimas.
Gaminimo eiga:
- Cukinijas perpjauname išilgai per pusę, išskaptuojame cukinijų minkštimą. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje ant kepimo popieriaus, kol lengvai suminkštės apie 10-15 min.
- Svogūną, česnakus susmulkiname ir šiek tiek pakepiname keptuvėje su aliejumi. Dedame smulkintą vištieną, beriame druską, pipirus, ciberžolę. Pabaigoje dedame pomidorų tyrę bei iš cukinijos išimtą minkštimą ir viską troškiname.
- Paruoštą masę dedame į apkepintas cukinijas, apibarstome sūriu ir kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
- Tiekiame su pomidorais, baziliko lapeliais ir galima apšlakstyti balzamiko padažu. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!