Greitai pagaminami, skanūs ir sveikatai palankūs pietūs ar vakarienė visai šeimai. Tunas – nuostabi žuvis, jei jos neperkepame, neturi žuviai būdingo kvapo. Patiks visai šeimai.
Galime dėti ir virtų kiaušinių, mėlynąjį svogūną, bulvių košės ar virtų bulvių su lupenomis.
Keptam tunui reikės:
200 g šviežio tuno;
lydyto (ghee) sviesto;
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
1 vnt. ekologiškos citrinos;
ekologiškų bulvių | pateikimui;
1 vnt. ekologiško brokolio |pateikimui;
ypač tyro alyvuogių aliejaus |pateikimui;
sezoninių ekologiškų daržovių |pateikimui.
Gaminimo eiga
1. Ant lydyto sviesto pakepiname tuną iš abiejų pusių po 2–3 min., nuolat sekame, kad neperkeptų, bet ir nebūtų neiškepęs, nebent tokį valgyti mėgstame. Iškepę apibarstome druska, pipirais, apšlakstome citrinos sultimis.
2. Išverdame bulves, jas smulkiai supjaustome.
3. Brokolį atskirai išverdame garuose, susmulkiname, apšlakstome alyvuogių aliejumi, druska.
4. Viską dedame į lėkštę, tiekiame su šviežiomis ekologiškomis sezoninėmis daržovėmis.