Ramintos receptas: Keptas tunas su smidrais ir šviežiomis daržovėmis

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
daug baltymų, keptas tunas, maistingi patiekalai, sveikas maistas, Sveikatai palankus, tunas su daržovėmis, žuvies patiekalai

Greitai pagaminami, skanūs ir sveikatai palankūs pietūs ar vakarienė visai šeimai. Tunas – nuostabi žuvis, jei jos neperkepame, neturi žuviai būdingo kvapo. Patiks visai šeimai. Smidrai puiki pavasario sezono daržovė, kurioje gausu vertingų maistinių medžiagų.

Keptam tunui reikės:
200 g šviežio tuno;
lydyto (ghee) sviesto;
žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
keleto smidrų stiebų;
sezoninių ekologiškų daržovių | pateikimui;
ypač tyro alyvuogių aliejaus |pateikimui;
ekologiškos citrinos | pateikimui.

Gaminimo eiga
1. Ant lydyto sviesto pakepiname tuną iš abiejų pusių po 2–3 min., nuolat sekame, kad neperkeptų, bet ir nebūtų neiškepęs, nebent tokį valgyti mėgstame. Iškepę apibarstome druska, pipirais.
2. Smidrus 2–3 min. paverdame vandenyje su trupučiu druskos.
3. Viską dedame į lėkštę ir patiekiame su šviežiomis daržovėmis, apšlakstome aliejumi, citrinos sultimis.

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x