Ramintos receptas: Avižiniai lietiniai su virta vištiena

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
avižiniai lietiniai blynai, lietiniai blynai, Sveika vakarienė, Sveikatai palanku, Sveiki pietūs

Labai skanūs lietiniai, primenantys vaikystę, tik geltoni kaip ryto saulė ir sveikesni, nes su avižomis. Puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas ne tik vaikams. Galima tiekti su graikišku jogurtu ir rekomenduojama – su šviežiomis sezoninėmis daržovėmis.

Lietinių tešlai reikės:
250 g viso grūdo ekologiškų avižinių dribsnių be glitimo (sumaltų);
25 g kukurūzų miltų;
5 vnt. ekologiškų kiaušinių;
50 ml nerafinuoto rapsų aliejaus;
420 ml vandens;
žiupsnelio druskos, ekologiškos ciberžolės.

Įdarui reikės:
400 g vištienos blauzdelių mėsos;
1 vnt. didelio ekologiško svogūno;
druskos, juodųjų pipirų;
nerafinuoto rapsų aliejaus.

Gaminimo eiga
1. Mėsą įdedame į šaltą vandenį ir verdame apie 30–40 min. Virtuviniu kombainu susmulkiname svogūną ir išvirtą vištieną.
2. Tuomet įkaitintame aliejuje mėsą pakepiname su svogūnų mase, beriame druską ir pipirus. Galima įdėti ir petražolių ar kitų žalumynų.
3. Tešlai skirtus ingredientus sumaišome ir iškepame lietinius.
4. Formuojame lietinius su įdaru ir apkepame ant įkaitintos keptuvės arba orkaitėje. Tiekiame su graikišku jogurtu, salotomis ar sezoninėmis daržovėmis.

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x