Ramintos receptas: Keptas tunas su šviežiomis bulvytėmis ir sezoninėmis daržovėmis

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
baltymų šaltinis, patiekalai iš žuvies, Raminta Bogušienė, subalansuota mityba, subalansuoti pietūs, sveika mityba, Sveikatai palankus

Visi turbūt puikiai žinome, kad valgyti šviežią žuvį yra sveika ir labai rekomenduojama, nes tai yra puikus baltymų ir omega 3 riebalų rūgščių šaltinis. Tačiau ar žinote, kad statistikarodo, jog mes žuvies suvartojame gerokai per mažai? Siūlome ir patariame bent du kartus į savaitę pasimėgauti patiekalais iš žuvies ir vis išbandyti naujų receptų, o šį kart siūlome keptą tuną!

 Žuvies paruošimui reikės:

2 vnt. vidutinio dydžio šviežio tuno gabalėlių;

Žiupsnelio druskos, judųjų pipirų;

0,5 vnt. ekologiškos citrinų sulčių;

Lydyto Ghi sviesto|Kepimas;

Bulvių paruošimui reikės:

Ekologiškų šviežių bulvių|Pateikimas;

Šiek tiek ekologiško neraf. rapsų aliejaus;

Ekologiškos ciberžolės;

Druskos, juodųjų pipirų.

 

Ekologiškų daržovių (paprikos, mėlynojo svogūno, agurkų, rukolos ar kt.)|Pateikimas;

Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus|Pateikimas ant šviežių daržovių.

Gaminimo eiga

  1. Tuną apibarstome druską, pipirais ir dedame į įkaitintą keptuvę su lydytu sviestu. Kepame apie 5 min., o iškepus apšlakstome šviežiai spaustomis citrinų sultimis.
  2. Bulves apibarstome ciberžole, druska, pipirais, apšlakstome rapsų aliejumi, dedame į kepimo indą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
  3. Tiekiame su šviežiomis daržovėmis, apšlakstytomis ypač tyru alyvuogių aliejumi arba galime tiekti su avokadų užtepėle.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x