Visi turbūt puikiai žinome, kad valgyti šviežią žuvį yra sveika ir labai rekomenduojama, nes tai yra puikus baltymų ir omega 3 riebalų rūgščių šaltinis. Tačiau ar žinote, kad statistikarodo, jog mes žuvies suvartojame gerokai per mažai? Siūlome ir patariame bent du kartus į savaitę pasimėgauti patiekalais iš žuvies ir vis išbandyti naujų receptų, o šį kart siūlome keptą tuną!
Žuvies paruošimui reikės:
2 vnt. vidutinio dydžio šviežio tuno gabalėlių;
Žiupsnelio druskos, judųjų pipirų;
0,5 vnt. ekologiškos citrinų sulčių;
Lydyto Ghi sviesto|Kepimas;
Bulvių paruošimui reikės:
Ekologiškų šviežių bulvių|Pateikimas;
Šiek tiek ekologiško neraf. rapsų aliejaus;
Ekologiškos ciberžolės;
Druskos, juodųjų pipirų.
Ekologiškų daržovių (paprikos, mėlynojo svogūno, agurkų, rukolos ar kt.)|Pateikimas;
Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus|Pateikimas ant šviežių daržovių.
Gaminimo eiga
- Tuną apibarstome druską, pipirais ir dedame į įkaitintą keptuvę su lydytu sviestu. Kepame apie 5 min., o iškepus apšlakstome šviežiai spaustomis citrinų sultimis.
- Bulves apibarstome ciberžole, druska, pipirais, apšlakstome rapsų aliejumi, dedame į kepimo indą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
- Tiekiame su šviežiomis daržovėmis, apšlakstytomis ypač tyru alyvuogių aliejumi arba galime tiekti su avokadų užtepėle.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!