Ramintos receptas: Įdarytos paprikos su vištiena ir pievagrybiais pomidorų padaže

Kategorija
Sveika vakarienė, Sveiki pietūs
Žymos:
įdarytos paprikos, maistingas patiekalas, paprikos, paprikos su vištiena, Raminta Bogušienė, subalansuotas patiekalas, Sveikatai palankus

Džiuginantys šventiniai ar savaitgalio pietūs, kurie patiks visai šeimynai!

Įdarytoms paprikoms reikės:

800 g smulkintos vištienos krūtinėlės mėsos;

2 vnt. ekologiškų kiaušinių;

Šiek tiek ekologiškos ciberžolės;

Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;

200 g ekologiškų basmati ryžių;

150 g pievagrybių;

5 vnt. ekologiškų paprikų;

400 ml ekologiškos pomidorų tyrės;

60 g ekologiško sviesto;

Šviežių petražolių|Pateikimas;

Šviežių daržovių|Pateikimas.

Gaminimo eiga

  1. Vištienos krūtinėlę sumaišome su kiaušiniais, dedame druską, ciberžolę ir pipirus.
  2. Sudedame ryžius į puodą ir verdame apie 8-10 min. Juos atvėsiname ir įdedame į maltos mėsos masę.
  3. Pievagrybius susmulkiname su peiliu mažais kvadratėliais ir taip pat dedame į paruoštą masę.
  4. Paprikų viršūnėles nupjauname ir į vidų sudedame jau paruoštą mėsos, ryžių ir pievagrybių masę ir uždengiame paprikų viršūnėlėmis. Įdarytas paprikas dedame į kepimo indą.
  5. Tuomet dedame pomidorų tyrę ir sviesto gabaliukus į tarpus inde tarp paprikų.
  6. Kepame apie 60 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepus apibarstome susmulkintomis petražolėmis.
  7. Tiekiame su daržovėmis, galima ir su avokado užtepėle.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

 

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x