Džiuginantys šventiniai ar savaitgalio pietūs, kurie patiks visai šeimynai!
Įdarytoms paprikoms reikės:
800 g smulkintos vištienos krūtinėlės mėsos;
2 vnt. ekologiškų kiaušinių;
Šiek tiek ekologiškos ciberžolės;
Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
200 g ekologiškų basmati ryžių;
150 g pievagrybių;
5 vnt. ekologiškų paprikų;
400 ml ekologiškos pomidorų tyrės;
60 g ekologiško sviesto;
Šviežių petražolių|Pateikimas;
Šviežių daržovių|Pateikimas.
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę sumaišome su kiaušiniais, dedame druską, ciberžolę ir pipirus.
- Sudedame ryžius į puodą ir verdame apie 8-10 min. Juos atvėsiname ir įdedame į maltos mėsos masę.
- Pievagrybius susmulkiname su peiliu mažais kvadratėliais ir taip pat dedame į paruoštą masę.
- Paprikų viršūnėles nupjauname ir į vidų sudedame jau paruoštą mėsos, ryžių ir pievagrybių masę ir uždengiame paprikų viršūnėlėmis. Įdarytas paprikas dedame į kepimo indą.
- Tuomet dedame pomidorų tyrę ir sviesto gabaliukus į tarpus inde tarp paprikų.
- Kepame apie 60 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepus apibarstome susmulkintomis petražolėmis.
- Tiekiame su daržovėmis, galima ir su avokado užtepėle.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!