Troškiniai yra labai puikus patiekalų variantas, nes jie yra lengvai pagaminami, visiems tinkami o ir variacijų gali būti labai daug. Jei neturite kurio nors konkretaus ingrediento, visada galite keisti į kitą panašų.
Tausojantis; subalansuotas; daug baltymų; daug daržovių; be glitimo; daug ekologiškų sudėtinių dalių; be pieno produktų; mažiau druskos.
Jums reikės:
- 500 g vištienos krūtinėlės;
- 1 vnt. ekologiškos mažos cukinijos;
- 4 vnt. ekologiško česnako skiltelių;
- 2 vnt. ekologiškų pomidorų;
- 4 vnt. džiovintų pomidorų aliejuje;
- apie 50 g poro;
- 4 v.š. ekologiško rapsų aliejaus;
- saujelės šviežių bazilikų;
- šlakelio ekologiško balzamiko padažo;
- šlakelio ekologiško agavų sirupo;
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų;
- šiek tiek ekologiškos ciberžolės.
Gaminimo eiga:
- Visas daržoves bei vištieną supjaustome kubeliais, o česnakus bei džiovintus pomidorus susmulkiname. Pilame aliejų, agavų sirupą, balzamiko padažą, dedame prieskonius ir viską sumaišome.
- Paruoštą vištienos bei daržovių masę sudedame į stiklinį indą ir kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min., uždengus folija.
- Foliją nuimame, padidiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 10 min. Galime užbarstyti sūrio, bet tai nėra būtina.
- Tiekiame su ryžiais arba su šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!