Ramintos receptas: Jogurtinė panakota


Panakotai reikės:

200 g graikiško jogurto (4 proc.);

200 g pieno be laktozės (2,5 proc.);

25 g nerafinuoto cukraus;

15 g želatinos;

10 g vanilinio cukraus;

70 ml vandens.

 

Uogų garnyrui reikės:

150 g apelsino;

125 g šaldytų mangų kubelių;

125 g šaldytų aviečių;

10 g nerafinuoto cukraus.

 

Gaminimo eiga

  1. Želatiną išbrinkiname vandenyje ir atidedame šiek tiek į šalį.
  2. Imame puodą ir ten supilame pieną, beriame vanilinį cukrų, cukrų bei dedame jogurtą. Viską įkaitiname iki užvirimo.
  3. Išbrinkintą želatiną dedame į karštą jogurto kremą, kad ištirptų. Gerai viską išmaišome ir paliekame pravėsti.
  4. Pasiruošiame norimos formos indelius ir supilstome paruoštą masę. Statome į šaldytuvą. Jei norime minkštesnės panakotos galima 1-2 val. palaikyti šaldytuve, jei norime pilnai sustingusios palaikyti šaldytuve 12 val.
  5. Kol panakota stingsta, pasiruošiame uogų sluoksnį. Šaldytas avietes, mangus, nuluptą apelsiną bei cukrų dedama į trintuvą ir viską sutriname iki vienalytės konsistencijos ir supilame ant panakotos pirmojo sluoksnio masės.

 

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 1 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x