Panakotai reikės:
200 g graikiško jogurto (4 proc.);
200 g pieno be laktozės (2,5 proc.);
25 g nerafinuoto cukraus;
15 g želatinos;
10 g vanilinio cukraus;
70 ml vandens.
Uogų garnyrui reikės:
150 g apelsino;
125 g šaldytų mangų kubelių;
125 g šaldytų aviečių;
10 g nerafinuoto cukraus.
Gaminimo eiga
- Želatiną išbrinkiname vandenyje ir atidedame šiek tiek į šalį.
- Imame puodą ir ten supilame pieną, beriame vanilinį cukrų, cukrų bei dedame jogurtą. Viską įkaitiname iki užvirimo.
- Išbrinkintą želatiną dedame į karštą jogurto kremą, kad ištirptų. Gerai viską išmaišome ir paliekame pravėsti.
- Pasiruošiame norimos formos indelius ir supilstome paruoštą masę. Statome į šaldytuvą. Jei norime minkštesnės panakotos galima 1-2 val. palaikyti šaldytuve, jei norime pilnai sustingusios palaikyti šaldytuve 12 val.
- Kol panakota stingsta, pasiruošiame uogų sluoksnį. Šaldytas avietes, mangus, nuluptą apelsiną bei cukrų dedama į trintuvą ir viską sutriname iki vienalytės konsistencijos ir supilame ant panakotos pirmojo sluoksnio masės.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!