Panakotai reikės:
400 g kokosų kremo;
15 g cukraus pudros;
10 g želatinos;
1 vnt. citrinos (naudosime 10 g citrinos žievelės);
10 g vanilinio cukraus;
30 ml vandens.
Padažui reikės:
350 g šaldytų braškių;
15 g nerafinuoto cukraus;
5 g šviežios mėtos.
Gaminimo eiga
- Želatiną išbrinkiname vandenyje ir atidedame šiek tiek į šalį.
- Imame puodą ir ten supilame kokosų kremą, beriame cukraus pudrą, vanilinį cukrų bei tarkuotą citrinos žievelę. Viską kaitiname iki užvirimo.
- Išbrinkintą želatiną dedame į karštą kokosų kremą, kad ištirptų. Gerai viską išmaišome ir paliekame pravėsti.
- Pasiruošiame silikonines norimos formos formeles ir/arba stiklinius desertinius indelius ir supilstome paruoštą masę. Palaukiame 10 min., kol atvės.
- Statome į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
- Kol panakota stingsta, pasiruošiame braškių ir mėtų padažą. Šviežias arba šaldytas braškes, mėtą bei cukrų dedama į trintuvą ir viską sutriname iki vienalytės padažo konsistencijos.
- Ruošiame desertą. Į lėkštę pilame paruoštą padažą, o per vidurį dedame iš formelės išimtą panakotą. Jei naudojame stiklines, tai ant sustingusios panakotos pilame braškių ir mėtų padažą, tiekiame su liofilizuotomis uogomis ir mėtos lapeliais.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!