Omletui reikės:
3 vnt. kiaušinių;
1 vnt. cukinijos;
80 g kietojo sūrio;
žiupsnelio druskos, j. pipirų, persilado prieskonių, raudonėlio;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
šviežių petražolių| pateikimui.
Gaminimo eiga
- Cukinijas ir sūrį sutarkuojame per burokinę tarką.
- Dedame prieskonių, įmušame kiaušinius ir viską gerai sumaišome.
- Visą paruoštą masę dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepame vieną pusę apie 10 min. (priklauso nuo storio) su uždengtu dangčiu, tada verčiame kitą pusę ant lėkštės ir perdedame kitą omleto pusę į keptuvę ir dar kepame apie 10 min.
- Viską troškiname-kepame uždengus dangčiu, žemoje temperatūroje, kad nepridegtų ir reikėtų mažiau riebalų.
- Paruoštą omletą puošiame smulkintomis šviežiomis petražolėmis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!