Troškiniui reikės:
500 g vištienos file;
400 g konservuotų virtų garuose baltų pupelių;
400 ml pomidorų tyrės (arba pomidorų padažo);
1 vnt. baklažano;
1 vnt. cukinijos;
4 vnt. nedidelių morkų;
250 g pievagrybių;
30 g sviesto;
šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
šiek tiek druskos, juodųjų pipirų, ciberžolės, raudonosios paprikos, persilado prieskonių;
šiek tiek raudonėlio, česnako granulių;
šviežių petražolių| pateikimui.
Gaminimo eiga
- Įkaitiname puodą su aliejumi ir pakepiname supjaustytą kubeliais vištienos file. Po kelių minučių dedame supjaustytas kubeliais, nuplautas ir nuskustas daržoves: morkas, baklažaną, cukinijas, pievagrybius, dedame prieskonius.
- Pilame verdančio vandens ir troškiname apie 15-20 min. Tuomet sudedame pupeles, pilame pomidorų tyrę ir troškiname apie 40 minučių, pabaigoje įdedame sviesto. Tiekiame pagardinus šviežiomis smulkintomis petražolėmis.
Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!