Ramintos receptas: Baklažanų ir pupelių lazanija


Lazanijai reikės:

18 vnt. lazanijos lakštų;

500 g konservuotų virtų garuose pupelių;

400 g pomidorų tyrės (ar pomidorų padažo);

1 vnt. baklažano;

3 vnt. morkų;

šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;

žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų, raudonėlio; r. paprikos; persilado prieskonių;

šiek tiek vandens.

Padažui reikės:

350 ml avižų gėrimo;

50 g sviesto;

3 v.š. viso grūdo spelta miltų.

Kiti ingredientai:

100 g kietojo sūrio;

šiek tiek šviežių petražolių.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepiname kubeliais supjaustytą baklažaną, tada dedame nuplautas, nuskustas, sutarkuotas per burokinę tarką morkas, vėliau sudedame pupeles ir galiausiai pomidorų padažą bei prieskonius.
  2. Viską troškiname apie 30 min. kol daržovės suminkštės.
  3. Puode išlydome sviestą, dedame miltus (turi gautis minkšto sviesto konsistencija). Tada pilame avižų gėrimo ir su šluotele maišome, kad nesusidarytų gumuliukai.
  4. Į skardą skirtą lazanijai ant apačios dedame lakštus, dedame paruoštą daržovių padažą, tada dedame vėl lazanijos lakštus, ant jo daržovių padažą, tada trečias sluoksnis lazanijos lakštų, o ant jo pilame sviesto ir avižų gėrimo padažą, o galiausiai barstome tarkuotu sūriu (jei norisi sūrio daugiau tai galima jo dėti ant kiekvieno daržovių sluoksnio).
  5. Dedame apie 40 – 50 min į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (priklauso nuo lazanijos storio), pradžioje su folija uždengus, o likus 15 min. iki gaminimo pabaigos ją nuimame, iškepus papuošiame šviežiomis petražolėmis.

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

5 2 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
1 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Reda
2023-12-23 19:51

Labai skani Lazanija. Kartosim dar ne kartą 😊

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

1
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x