Ramintos receptas: Imbierinis amūras su šaltalankių sultimis ir salieru

Kategorija
Sveiki pietūs, Šventiniai patiekalai

Daug žuvies; daug baltymų; be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g/100 g); tausojantis; daug daržovių.

Jums reikės:
  • 1,5 kg amūro;
  • 400 g saliero gumbo;
  • 60 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
  • 100 ml ekologiškų šaltalankių sulčių;
  • 625 ml vandens;
  • 230 g trintos imbiero ir citrinos masės (100 g šviežio ekologiško imbiero, 100 g ekologiškos citrinos minkštimo ir žievelių, 25 g ekologiško medaus, 5 g ciberžolės);
  • Druskos, juodųjų ir baltųjų pipirų;
  • šiek tiek džiovintų prieskoninių žolelių
Gaminimo eiga:
  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Šaltalankių sultis sumaišome su vandeniu.
  • Su peiliu padarome skersai žuvies įpjovas ir ten sudedame paruoštą imbiero ir citrinos masę. Likusią masę sudedame į išskrostos žuvies vidų.
  • Beriame ant viršaus ir į vidų druskos, taip pat pipirų, prieskoninių žolelių įtriname į vidinę žuvies masę.
  • Ant viršaus pilame pusę kiekio šaltalankių sulčių atskiestų su vandeniu.
  • Nulupame saliero gumbą ir supjaustome jį griežinėliais. Šiek tiek pasūdome ir dedame į skardą šalia žuvies.
  • Pjaustome gabaliukais sviestą ir jį dedame į žuvies vidų bei ant viršaus.
  • Uždengiame folija, kad žuvis neišsausėtų ir dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę.
  • Po pusvalandžio nuimame foliją, pilame likusias šaltalankio sultis ir dar pakepame apie puse valandos. Skanaus!

Prašome įvertinkite šį receptą ir pasidalinkite gaminimo įspūdžiais!

0 0 Balsavo
Patiko? Įvertinkite!
0 Komentarai(-ų)
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Naujienlaiškio prenumerata!

Susipažink su išskirtine mitybos ir gyvensenos informacija, kuri padeda gyventi sveikiau ir jaustis energingiau. Nemokami receptai, patarimai, straipsniai, naujausi seminarai ir kursai.

Aš sutinku, kad mano įvesti duomenys bus saugomi ir naudojami naujienlaiškiams siųsti. Taip pat patvirtinu, kad susipažinau ir sutinku su sąlygomis ir taisyklėmis.

0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x