Ramintos receptas: Imbierinis amūras su šaltalankių sultimis ir salieru

Kategorija
Sveiki pietūs
Žymos:
Amūrai, Amūras, imbieras, kūčių stalo idėjos, šaltalankiai, Sveiki pietūs, Šventinis patiekalas, žuvies patiekalai, Žuvis

Daug žuvies; daug baltymų; be glitimo; mažiau druskos (iki 1 g/100 g); tausojantis; daug daržovių.

Jums reikės:
  • 1,5 kg amūro;
  • 400 g saliero gumbo;
  • 60 g ekologiško sviesto (82 proc. rieb.);
  • 100 ml ekologiškų šaltalankių sulčių;
  • 625 ml vandens;
  • 230 g trintos imbiero ir citrinos masės (100 g šviežio ekologiško imbiero, 100 g ekologiškos citrinos minkštimo ir žievelių, 25 g ekologiško medaus, 5 g ciberžolės);
  • Druskos, juodųjų ir baltųjų pipirų;
  • šiek tiek džiovintų prieskoninių žolelių
Gaminimo eiga:
  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Šaltalankių sultis sumaišome su vandeniu.
  • Su peiliu padarome skersai žuvies įpjovas ir ten sudedame paruoštą imbiero ir citrinos masę. Likusią masę sudedame į išskrostos žuvies vidų.
  • Beriame ant viršaus ir į vidų druskos, taip pat pipirų, prieskoninių žolelių įtriname į vidinę žuvies masę.
  • Ant viršaus pilame pusę kiekio šaltalankių sulčių atskiestų su vandeniu.
  • Nulupame saliero gumbą ir supjaustome jį griežinėliais. Šiek tiek pasūdome ir dedame į skardą šalia žuvies.
  • Pjaustome gabaliukais sviestą ir jį dedame į žuvies vidų bei ant viršaus.
  • Uždengiame folija, kad žuvis neišsausėtų ir dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę.
  • Po pusvalandžio nuimame foliją, pilame likusias šaltalankio sultis ir dar pakepame apie puse valandos. Skanaus!

Komentarų:

Įrašyti komentarą